Marko iz Gradca - najbolji strijelac na kampu u Londonu!

Marko Stanić s trenerom Petrom Čuljkom
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

31.05.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 16410

Sa svojih 11 godina Marko Stanić iz Gradca pored Pleternice proživio je što mnogi veliki nogometaši neće u cijelom životu - igrao je na stadionu Emirates u Londonu, pred zahtjevnim menadžerima Arsenala, postigao najviše golova na turniru i osvojio pehar i zlatnu medalju!

Krenimo od početka. Već u 1. razredu osnovne škole Marko se talentom za ovaj sport isticao od svojih vršnjaka. Na školskom je turniru bio jedini prvašić koji je igrao s učenicima 4. razreda. Već tada su ga primijetili članovi pleterničkog Nogometnog kluba Slavija.

- Dulje vrijeme sam promatrao njegovo napredovanje, da bismo ga, u dogovoru s njegovim ocem, s navršenih 9 godina upisali u Slaviju. Danas igra u našoj momčadi mlađih pionira, gdje se osobito ističe. Razlika se odmah vidi, po brzini, kretanju, vođenju lopte i nogometnoj inteligenciji na terenu. Primijetili su to i Arsenalovi skauti na kampu u Pakracu - ispričao nam je Markov trener Petar Čuljak.


U Grčkoj je Marko briljirao skupa sa svojom slavonskom ekipom, gdje su osvojili 1. mjesto i plasirali se na turnir u Londonu. U ovoj dinamičnoj igri 3 na 3, koja osobito odgovara malim nogometašima, na Arsenalovom je stadionu Markova ekipa također ostvarila sve pobjede, a sam je Marko postao najbolji strijelac turnira s čak 19 postignutih pogodaka.


- Najviše mi se svidjelo što smo osvojili naslov turnira, prvo mjesto. Upoznao sam mnogo novih prijatelja - rekao je Marko po povratku iz Londona, prilično umoran od turnira i putovanja. Nije previše pričljiv, sve što ima reći pokazat će na nogometnom igralištu.

Ljudi iz Arsenala su ga zapazili dobro pa je pozvan na još jedan kamp koji će se uskoro održavati u Grčkoj. Pred njim je svakako svijetla budućnost jer ovakav talent, uvjerava nas trener Čuljak, uistinu se rijetko susreće. Uz puno rada, mogao bi biti naš as iz Požeštine koji će za desetak godina igrati u Arsenalu, Barceloni ili Realu. Tko zna...


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI