Filipovac: Radari s treptačem za upozorenje vozačima

Postavljanje radara
(FOTO: Mario Barać)

29.05.2012. | Mario Barać
Pregleda: 4512

U Lipičkoj ulici u Filipovcu, naselju između Lipika i Pakraca, danas su postavljena preventivna dva radarska prikazivača brzine, po jedan u svakom smjeru.

Ovi uređaji, projektirani prema posebnim zahtjevima MUP-a, namijenjeni su obavještavanju vozača motornih vozila o ograničenju brzine na cesti i o trenutnoj brzini kojom se kreće njegovo vozilo. Na radaru je dodatni treptač koji se uključuje ako vozač vozi brže od propisanih 70 km/h, sa svjetlosnim upozorenjem „Uspori“. Krunoslav Kokić iz PU požeško–slavonske pojasnio je da dodatni treptač i tekstualno upozorenje  utječu na svijest vozača o potrebi poštivanja ograničenja brzine, posebno stoga što su svjetlosni dijelovi proizvedeni u tehnologiji LE Dioda, visokog intenziteta svjetla.

Preventivni radari su postavljeni na ovoj vrlo opasnoj dionici državne ceste D5 na kojoj su se posljednjih godina događale brojne prometne nesreće sa smrtnim posljedicama.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI