Mladi uredili teren i pozivaju sugrađane: Dođite na tenis!

Prvi mečevi na novom igralištu
(FOTO: Marko Iličić)

21.05.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 11742

U trenutku kada se sport u ovom malom gradiću na sjeveroistoku Požeško-slavonske županije, čini se, lagano gasi, pojavili su se mladi entuzijasti koji pokreću nešto novo i vlastitim radom žele doprinijeti svojoj zajednici.

- Nogometni klub propada, tko god i malo prati županijsku ligu zna o čemu pričam. Košarku i rukomet nemamo, pitanje je što je s kutjevačkim sportom. Nas petorica smo se skupili jer volimo igrati tenis i ne sviđa nam se što moramo putovati dalje da bismo igrali pa smo odlučili sami vlastitim sredstvima urediti teniski teren - prepričava Boro Matijević, jedan od inicijatora akcije za uređenje teniskog igrališta.


Foto: Marko Iličić


Petorica mladića, starih 25 do 30 godina, vlastitim su novcem u roku tri dana sredili zapušteni prostor iza nogometnog igrališta i ondje uredili igralište za tenis. Nekad su na tom mjestu, prije 20 ili 30 godina, i bili teniski tereni. Budući da se radi o gradskom prostoru, normalno je da je teren otvoren za sve posjetitelje. Međutim, dečki su izašli još više u susret svojim sugrađanima ponudivši im i opremu.



Foto: Marko Iličić

- Pozivamo sve zainteresirane da nam se jave, svi koji bi željeli igrati ili naučiti igrati tenis. Imamo rekete, loptice, sve iznajmljujemo besplatno, a teren je već spreman. U ovih par dana imali smo pravu "navalu" pa razmišljamo da uredimo još jedan teren.


Foto: Marko Iličić

Sve informacije o igralištu i terminima možete dobiti na njihovoj grupi na Facebooku. Matijević kaže, ako se interes Kutjevčana za ovim sportom poveća, postoji mogućnost osnivanja teniskog kluba.


Foto: Marko Iličić

- U većini slučajeva glavni cilj investiranja je ostvarivanje ekonomske koristi, ali suprotno tome mi smo odlučili ne voditi se ekonomskim interesom te svoje ideje, volju i vrijeme dati za interes društva. Želimo potaknuti i druge mlade da na svoj način doprinose razvoju društvenog života u svojim mjestima - ustvrdio je Boro.




Foto: Marko Iličić




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI