Pčelari na nogama: Insekticidom po uljanoj repici usred ispaše

Vozač traktora uspio je poprskati pola polja prije nego što je zaustavljen
(FOTO: Zlatna-dolina.hr)

27.04.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 7502

Udruga pčelara Zlatna dolina objavila je danas na svojoj internetskoj stranici fotografije za koje tvrde da se radi o nezakonitom prskanju polja uljane repice u vrijeme kada su pčele na paši. Upozoravaju kako je to osobito opasno jer je vozač potvrdio da vrši prskanje insekticidom protiv repičinog sjajnika. Radi se o polju uljane repice kod Poljoprivredne škole na Ratarnici.

"I dok se na visokoj europskoj razini istražuje utjecaj pesticida na pčele, mi se eto još vraćamo na nulu u poštivanju Pravilnika o uputama kojih se moraju pridržavati korisnici sredstava za zaštitu bilja, a da ne govorimo o proklamiranim načelima dobre poljoprivredne prakse", piše na stranici Udruge Zlatna dolina.

Upozoravaju kako su pčele iz okolnih pčelinjaka zbog sunčanog jutra izašle u ispašu. Vozač traktora je upozoren i prekinut u poslu, ali nakon što je već poprskao polovinu polja.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI