Zec i Kristić krivi i za zlouporabu mjenica Grada Požege

Đurđica Kristić i Vlado Zec
(FOTO: Duško Mirković/PIXSELL)

18.04.2012. | M.N.
Pregleda: 12455

Nekadašnji čelni ljudi Kamen-Ingrada Vlado Zec i Đurđica Kristić proglašeni su na Općinskom sudu u Požegi krivima zbog zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja isprava, odnosno za zlouporabu mjenica Grada Požege, objavio je Večernji list.

Osim Zeca i Kristićeve, nepravomoćno su osuđeni i bivši direktori tvrtke Cesta Vjekoslav Bajić i Dragutin Martinaš.

Sutkinja Mirjana Madunić je nepravomoćno izrekla Vladi Zecu kaznu od godinu dana i šest mjeseci za poticanje na krivotvorenje službenih isprava te za poticanje na zlouporabu položaja u gospodarskom poslovanju. Prvooptužena Đurđica Kristić nepravomoćno je osuđena na godinu dana i osam mjeseci zatvora za zlouporabu položaja i krivotvorenje službenih isprava. Bajiću i Martinašu određena je kazna od šest mjeseci zatvora koja je preinačena u dvije godine uvjetno. Okrivljeni su dužni platiti i sudske troškove, Zec i Kristić po 50.000 kuna, a trećeokrivljeni i četvrtookrivljeni po 5654 kune. Banka Kovanica i Erste banka, koje su u ovom slučaju postavile imovinske zahtjeve, prva od 2,3 milijuna kuna, a druga od 1,2 milijuna kuna, upućene su da svoje zahtjeve pokušaju ostvariti u parničnom postupku.


Protiv Đurđice Kristić i Vlade Zeca vodi se dvadesetak kaznenih postupaka. Dosad im je pet puta izrečena pravomoćna presuda i trenutačno izdržavaju zatvorske kazne, dok su ostali sudski procesi još u tijeku.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI