Lukina prezentacija 2. u zemlji: Evo zašto volimo pjesmuljke

Luka Leopoldović (lijevo), ravnatelj Pavle Bucić, mentorica Marija Bošnjak i trećeplasirani Josip Prajz
(FOTO: Priv. kol. M. Bošnjak)

24.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 14712

Domaća i svjetska glazbena industrija proizvodi glazbu koja se sastoji samo od četiri osnovna akorda. Ako uzmemo u obzir da je "hit" pjesma koja će vam ostati u ušima i koju ćete pjevušiti cijeli dan, očito postoji veza između tih akorda i frekvencija moždanih struja - to je pretpostavka pod kojom je požeški gimnazijalac, učenik 1. razreda Luka Leopoldović krenuo raditi video prezentaciju za ovogodišnje natjecanje "Školski laboratorij".

Kako sam kaže, nije ni slutio da će osvojiti visoko drugo mjesto među više od 30 prijavljenih radova. Pogledajte njegovu nagrađenu prezentaciju zvanu "Recept za hit".




- Nisam mislio ni da ću ući u finale, među 12 najboljih. Kada su me pozvali u Zagreb na finale, imao sam pravo povesti sa sobom još troje ljudi. Poveo sam svoje drage prijatelje i najviše mi je drago što sam sreću za osvojeno 2. mjesto i nagradu mogao podijeliti baš s njima - rekao je Luka za 034portal po povratku s finalnog natjecanja u Zagrebu.


Lukino 2. mjesto nije jedini uspjeh požeških gimnazijalaca na ovom natjecanju. Prezentacija "Fibonaccia u glazbi" Josipa Prajza osvojila je također visoko 3. mjesto, a ukupno su 4 rada naših učenika ušla u finale među 12 najboljih, zadovoljno je ustvrdila mentorica Marija Bošnjak.

- I lani je naša Gimnazija ostvarila sličan uspjeh na ovom natjecanju, isto smo osvojili 2. i 3. mjesto. Tijekom priprema samih prezentacija, učenicima je uvelike pomogla profesorica Aleksandra Pavlović. Natjecanje je održano u organizaciji i pod pokroviteljstvom British Councila, Agencije za odgoj i obrazovanje, CARNeta i Školske knjige, a naši su učenici nastupili s različitim temama, od matematike i fizike do glazbe. Ukupno smo se prijavili ove godine s devet radova - ispričala je mentorica.

Među ostalim uspjesima požeških gimnazijalaca prošloga tjedna na državnim natjecanjima valja izdvojiti treće mjesto Antuna Tonka Jakobovića kao najmlađeg sudionika državnog natjecanja iz informatike.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI