Nova vlast smijenila članove Upravnog odbora VUP-a

Veleučilište u Požegi
(FOTO: 034portal.hr)

14.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 13132

Nakon parlamentarnih izbora i promjene vlasti, bilo je za očekivati i smjenu kadra u odborima državnih institucija. Upravni odbor Veleučilišta u Požegi promijenio je troje članova, to su oni koje bira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. HDZ-ov kadar, zadnji put izabran 2010. godine smijenjen je, a nova SDP-ova vlast je postavila svoje ljude.

Tako u Upravnom odboru VUP-a od jučer više ne sjede Marija Bajt (nekad aktivna HDZ-ovka i dugogodišnja saborska zastupnica), Želimir Janjić (bivši HSLS-ovac i nekadašnji državni tajnik u Ministarstvu) i Katarina Aladrović Slovaček (djelatnica Učiteljskog fakulteta).

Na njihovim su mjestima sada Sanja Vukelić (pročelnica za financije u Gradu Požegi), Ivan Čolak (savjetnik gradonačelnika Zdravka Ronka) i Snježana Jakobović (upraviteljica HAZU u Požegi).


Budući da se članovi Upravnog odbora redovno biraju svake četiri godine, a zadnji put je bilo 2010. čini se da se ovdje radi o izvanrednom, odnosno političkom potezu, kazao nam je izvor na Veleučilištu. Zanimljivo je i to da je dekan Ivan Budić ponovno izabran na još četiri godine pred same parlamentarne izbore.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI