Dokumentarac koji se širi društvenim mrežama (video)

Joseph Kony
(FOTO: Youtube/Screenshot)

08.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 2200

Dokumentarni film "Kony 2012" postao je pravi hit ovih dana na internetu i posebno na društvenim mrežama. Redatelj Jason Russell, inače poznati američki humanitarac, već se desetak godina bori da američka vlada zaustavi Josepha Konyja, vođu pobunjenika u Ugandi. Pod njegovim vodstvom oni su ubili više desetaka tisuća djece samo u toj državi. Djevojčice su pretvarali u seksualne objekte i silovali ih, a dječake u vojnike koji su kasnije ubijali svoje roditelje. U ovom filmu Jason prikazuje razgovor s Jacobom kojemu su Konyjevi pobunjenici ubili brata.

Budući da SAD nema financijske koristi od uplitanja u unutarnje probleme Ugande, humanist je shvatio kako će trebati povući veći dio javnosti kako bi zajedno pritisnuli američku vladu na djelovanje. Jasonov je cilj učiniti Konyja popularnim, na način kao što je američka vlada svojevremeno učinila popularnim Osamu bin Ladena. Njegova je poruka da se ovaj film širi i da se stvori dovoljna kritična masa kako bi SAD i druge svjetske velesile morale vojno reagirati, uhititi Konyja i poraziti njegove vojnike te spasiti djecu u Ugandi od daljnjeg stradanja.

Vrhunac kampanje trebao biti biti 20. i 21. travnja, kada će u gradovima diljem svijeta biti polijepljeni plakati s Konyjevim likom.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI