Hotelski tretman: Redovita hrana, njega i podno grijanje

Dječji vrtić Lipik u posjetu Azilu za životinje Bučje
(FOTO: Mario Barać)

12.01.2012. | Mario Barać
Pregleda: 11377

U Hrvatskoj rade 22 registrirana skloništa za životinje, a jedno od njih odnedavno je i sklonište u Bučju kod Pakraca koje je jedino takvo skloništa u Požeško–slavonskoj županiji.

Siniša Horvat, direktor Veterinarske stanice Pakrac koja je u ovaj moderan objekt uložila oko 1,1 milijun vlastitih kuna, ističe da je njegovim otvaranjem napravljen veliki korak u rješavanju problema napuštenih životinja, ne samo na području Pakraca i Lipika nego i cijele županije, pa i šire, obzirom da su najbliža takva skloništa u Slatini i Kutini.

Objekt ima deset boksova s ispustima, dva posebna rezervna boksa te četiri karantenska mjesta, s prvim toplijim danima će biti osposobljen i prostor za skupno držanje životinja koje odjednom može primiti i 50-ak pasa, u planu je i skoro osposobljavanje prostora za držanje mačaka, a trenutno je u skloništu privremeni dom pronašlo desetak pasa različite dobi i pasmina koji imaju udoban smještaj, redovnu hranu i veterinarsku zaštitu. U objektu je instalirano podno grijanje, a ima i vlastiti izvor za napajanje vodom.


Udomili sve životinje


- Sa zadovoljstvom mogu reći da smo do sada udomili sve pse koje smo privremeno zbrinuli u našem skloništu, a vrlo važnu ulogu u udomljavanju odigrale su udruge za zaštitu životinja iz Lipika, a posebno iz Daruvara. Prednost je svakako i naša internet stranica skloniste-pakrac.com na kojoj zainteresirani mogu pronaći sve informacije za ljubimce. Zahvaljujući internetu naše pse udomljavamo i u druge gradove, od Zagreba pa sve do Splita - rekao je Horvat.



Sklonište je otvoreno svakim radnim danom od 11 do 15 sati, neradnim danima od 7 do 9 sati, a zainteresirani sve informacije mogu dobiti i na dežurni mobitel 099/44-11-019.

Besplatno udomljavanje

Važna informacija budućim udomiteljima je i da, ako se odluče udomiti psa iz skloništa na Bučju, za to neće platiti ni kune.  Redovna cijena čipiranja, cijepljenja i izdavanja knjižice je 199,54 kune, a preuzimanjem životinje iz skloništa, novi vlasnik dobiva čipiranog i cijepljenog psa.

 Horvat ističe da su o otvaranju ovog objekta informirane sve jedinice lokalne samouprave na području naše županije, ali i šire, od Daruvara, Sirača, Novske, Okučana, Jasenovac, pa sve do Orahovice. Dodaje i kako se nada da će u tim mjestima koja nemaju riješen problem napuštenih životinja, prepoznati potrebu da preko Veterinarske stanice Pakrac kvalitetno i humano  riješe ovaj problem.



- Rješavanju problema napuštenih životinja potrebno je pristupiti ozbiljno i odgovorno. Naša iskustva, nažalost, pokazuju da se pojedini građani vrlo neodgovorno odnose prema svojim životinjama o kojima su dužni brinuti, pa ih nerijetko ostavljaju u rubnim šumskim područjim - ističe Horvat.

Onima koji već imaju kućne ljubimce vrijedna je i informacija da, prema ranijoj najavi i dogovoru, mogu svoga ljubimca na nekoliko dana ostaviti u skloništu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI