Hotelski tretman: Redovita hrana, njega i podno grijanje

Dječji vrtić Lipik u posjetu Azilu za životinje Bučje
(FOTO: Mario Barać)

12.01.2012. | Mario Barać
Pregleda: 11338

U Hrvatskoj rade 22 registrirana skloništa za životinje, a jedno od njih odnedavno je i sklonište u Bučju kod Pakraca koje je jedino takvo skloništa u Požeško–slavonskoj županiji.

Siniša Horvat, direktor Veterinarske stanice Pakrac koja je u ovaj moderan objekt uložila oko 1,1 milijun vlastitih kuna, ističe da je njegovim otvaranjem napravljen veliki korak u rješavanju problema napuštenih životinja, ne samo na području Pakraca i Lipika nego i cijele županije, pa i šire, obzirom da su najbliža takva skloništa u Slatini i Kutini.

Objekt ima deset boksova s ispustima, dva posebna rezervna boksa te četiri karantenska mjesta, s prvim toplijim danima će biti osposobljen i prostor za skupno držanje životinja koje odjednom može primiti i 50-ak pasa, u planu je i skoro osposobljavanje prostora za držanje mačaka, a trenutno je u skloništu privremeni dom pronašlo desetak pasa različite dobi i pasmina koji imaju udoban smještaj, redovnu hranu i veterinarsku zaštitu. U objektu je instalirano podno grijanje, a ima i vlastiti izvor za napajanje vodom.


Udomili sve životinje


- Sa zadovoljstvom mogu reći da smo do sada udomili sve pse koje smo privremeno zbrinuli u našem skloništu, a vrlo važnu ulogu u udomljavanju odigrale su udruge za zaštitu životinja iz Lipika, a posebno iz Daruvara. Prednost je svakako i naša internet stranica skloniste-pakrac.com na kojoj zainteresirani mogu pronaći sve informacije za ljubimce. Zahvaljujući internetu naše pse udomljavamo i u druge gradove, od Zagreba pa sve do Splita - rekao je Horvat.



Sklonište je otvoreno svakim radnim danom od 11 do 15 sati, neradnim danima od 7 do 9 sati, a zainteresirani sve informacije mogu dobiti i na dežurni mobitel 099/44-11-019.

Besplatno udomljavanje

Važna informacija budućim udomiteljima je i da, ako se odluče udomiti psa iz skloništa na Bučju, za to neće platiti ni kune.  Redovna cijena čipiranja, cijepljenja i izdavanja knjižice je 199,54 kune, a preuzimanjem životinje iz skloništa, novi vlasnik dobiva čipiranog i cijepljenog psa.

 Horvat ističe da su o otvaranju ovog objekta informirane sve jedinice lokalne samouprave na području naše županije, ali i šire, od Daruvara, Sirača, Novske, Okučana, Jasenovac, pa sve do Orahovice. Dodaje i kako se nada da će u tim mjestima koja nemaju riješen problem napuštenih životinja, prepoznati potrebu da preko Veterinarske stanice Pakrac kvalitetno i humano  riješe ovaj problem.



- Rješavanju problema napuštenih životinja potrebno je pristupiti ozbiljno i odgovorno. Naša iskustva, nažalost, pokazuju da se pojedini građani vrlo neodgovorno odnose prema svojim životinjama o kojima su dužni brinuti, pa ih nerijetko ostavljaju u rubnim šumskim područjim - ističe Horvat.

Onima koji već imaju kućne ljubimce vrijedna je i informacija da, prema ranijoj najavi i dogovoru, mogu svoga ljubimca na nekoliko dana ostaviti u skloništu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI