U Pakracu i Požegi 180 poroda manje nego u 2010.

Ilustracija: rodilište
(FOTO: Nino Strmotić/PIXSELL)

05.01.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 9036

Broj novorođenih u Požeško-slavonskoj županiji prošle je godine pao za 14 posto. Gotovo identičan pad novorođenih bilježe rodilišta u obje županijske bolnice, požeškoj i pakračkoj.

U Pakracu jedna beba više nego u Požegi

U 2011. godini je u OŽB Požega rođeno 528 beba, što je za 13 posto manje nego u prethodnoj, 2010. godini kada je u Požegi bilo 608 rođenih.


OŽB Pakrac bilježi malo veći pad. U Pakracu je lani rođena jedna beba više nego u Požegi, ali je njihov broj za 15 posto manji nego u 2010. godini. Međutim, od 529 beba u pakračkoj bolnici, tek svaka četvrta je iz Pakraca ili Lipika, a većina rodilja dolazi u OŽB Pakrac iz obližnjih gradova i mjesta izvan naše županije.


Ronko u borbi protiv "bijele kuge"

Požeški gradonačelnik Zdravko Ronko je na Novu godinu prilikom obilaska požeškog rodilišta izrazio svoje čuđenje brzim padom nataliteta s obzirom na sve napore koje gradska vlast ulaže i nadu kako će se ove godine zbog boljih uvjeta stanje popraviti.

- Godina je počela dobro, uvjeti su vrhunski u ovoj bolnici, zdravstvo je dalo sve što je moglo, lokalna zajednica se trudi također stvoriti što je moguće bolje uvjete, kako bismo prebrodili krizu „bijele kuge“ u Slavoniji. Uz sve to, zahtijevat ćemo da se više uključi i šira društvena zajednica - rekao je Ronko za službenu stranicu Grada Požege.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI