Pacijenti neće osjetiti odlazak Cesarika i Đurovića

Marijan Cesarik i Dražen Đurović
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

30.12.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 13214

Bolnica u Požegi nakon parlamentarnih izbora ostaje bez dva specijalista - Marijana Cesarika i Dražena Đurovića koji će se politikom baviti profesionalno te svoj posao u bolnici zamrznuti do isteka mandata.

Cesarik doministar zdravlja

Neurolog Marijan Cesarik (član SDP-a) jučer je na zatvorenoj sjednici Vlade imenovan zamjenikom ministra zdravstva Rajka Ostojića. Tijekom prijepodneva kratko smo ga dobili na telefon.
- Evo od jutra mi zvone mobiteli. Hajde da se čujemo kasnije, čekaju me pacijenti a sam sam na odjelu - kratko je rekao Cesarik koji se posvetio svom prioritetu - pacijentima.

Potvrdio nam je da poslije Nove godine odlazi profesionalno raditi u ministarstvo i da će zamrznuti svoj radni odnos u požeškoj bolnici.


Đurović profesionalni zastupnik


To je pak s nedavnim polaganjem prisege već učinio i kirurg Dražen Đurović koji je izabran za saborskog zastupnika ispred HDSSB-a.
Iako je Zagrepčanin ostaje živjeti u Požegi. - Ovdje mi je obitelj, a i izabrali su me ljudi iz ovoga kraja, rekao je Đurović dodajući kako će se svim mogućim sredstvima u Saboru boriti za realizaciju što više onih projekata koji su pripremljeni.

Ravnatelj požeške bolnice dr. sc. Željko Glavić nije previše zabrinut što će bolnica ostati bez dvojice specijalista i kaže kako se nikakvi problemi neće pojaviti.
- Bolnica ima 85 specijalista, a posao i obveze će se rasporediti na one koji ostaju. Naravno da svaki specijalist nedostaje, ali pacijenti ovu situaciju neće osjetiti u smislu kvalitete pružanja usluga ili liste čekanja, sve će biti kao i do sada - izjavio je ravnatelj Glavić.

Dobro za bolnicu

Dodaje kako je ovakva situacija plus za bolnicu.
- Kao ravnatelj očekujem da će obojica pomoći u raznim reformama koje slijede, u našoj bolnici su stekli znanje i iskustvo organizacije zdravstva. Vjerujem kao i svi da neće zaboraviti od kuda dolaze.
Prvenstveno očekujem da podižu razinu organizacije zdravstvene zaštite u cijeloj Republici Hrvatskoj, a tek nakon toga da se založe i za svoju bolnicu iz koje dolaze - zaključio je ravnatelj požeške bolnice dr. sc. Željko Glavić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI