Od Podruma do Vinkomira upoznajemo kulturne znamenitosti

12.12.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4655

Poučna staza "Kutjevo" dužine 1.300 metara i proteže se od Kutjevačkog podruma do vinograda.

- Kutjevački podrum ima svoj kulturno-povijesni značaj, a taj je put popularan među planinarima koji posjećuju Kutjevo. Kako bismo ih što bolje informirali o posebnostima ovoga kraja, duž puta smo postavili 13 panoa - rekao je dr. Ivica Samardžić, ravnatelj Javne ustanove Park prirode Papuk u razgovoru za 034portal, a povodom jučerašnjeg otvaranja Poučne staze Kutjevo.

Među znamenitostima koje su pojašnjene na info-panoima nalazi se Kutjevački perivoj, dvorac, crkva, obitelj Turković, priča o hrastu sladunju, aleji borova koju su posadili Turkovići, o svim sortama vinove loze koje se uzgajaju u kutjevačkim vinogradima te na kraju puta Vinkomir sa savršenim pogledom na Kutjevo i na obronke Krndije.


- Cilj ovih panoa je upoznavanje turista i planinara s kulturno-povijesnim znamenitostima i na taj način da ih pokušamo još dulje zadržati u Kutjevu - rekao je Samardžić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI