Prvo na misu, potom na ručak i zatim svi na utakmicu

Mladi u Bučju
(FOTO: K.P.)

26.12.2017. | K.P.
Pregleda: 9406

Da u Bučju, nedaleko Pleternice, postoji osjećaj za zajedništvo i izgrađivanje prijateljstva o tome svjedoči i današnji pothvat mladih mještana sela Bučja, koji su na sam Božić organizirali sportsko druženje na školskom igralištu. Tako se 20 - ak mladih, nakon što su bili na božićnoj misi, potom na obiteljskom ručku, okupilo kako bi odigrali prijateljsku utakmicu. Ipak, tu je inicijativu danas pokrenuo Zvonimir Prša, inače dugogodišnji kapetan seniorske momčadi NK "Graničar" Bučje.



Rezultati međusobnih ogleda nisu zabilježeni, budući da su bile dvije ekipe koje su tijekom dva sata "treninga" odigrali po nekoliko utakmica. Ali, ono što je sasvim bitnije od rezultata je izgrađivanje odnosa, odnosno zajedništvo, kojega u Bučju itekako ima. Utakmica je tako privukla i starije mještane da dođu na igralište i vide što se to događa, a zatim i da pogledaju omjere snaga.





Doznajemo od mladih kako će se organizirati i za Novu godinu, 1. siječnja, u poslijepodnevnim satima još jedna utakmica tradicionalnoga karaktera. Bit će to, govore mladi, druga godina otkako se na taj dan nakon nezaboravnoga dočeka, odvoji vrijeme za zdravu životnu naviku - utakmicu.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI