Biskup Škvorčević pohodio siromašne obitelji

Naslov slike
(FOTO: 034 portal)

24.12.2017. | Požeška biskupija
Pregleda: 3323

U subotu, 23. prosinca, požeški biskup Antun Škvorčević susreo se sa siromašnim osobama s područja grada Požege koje svako jutro primaju pomoć Caritasa Požeške biskupije u kruhu i mlijeku. Čestitao im je Božić te im poželio obilje Božjega blagoslova u novoj godini. Zahvalio je djelatnicima i volonterima Caritasa Požeške biskupije, osobito volonteru Ivici Grgiću koji svakodnevno vodi brigu o podjeli kruha i mlijeka.

Istoga dana biskup je u pratnji Ivana Popića, ravnatelja Caritasa Požeške biskupije i Ivice Rajkovače, njezina tajnika pohodio je materijalno slabije stojeću požešku obitelj Legac sa šestero djece. Zanimao se za njihovu obiteljsku situaciju, a osobito za djecu i njihove uspjehe u školi. Djeca su, na sebi svojstven način, biskupu progovorila o svojim uspjesima, zajedničkom životu u mnogočlanoj obitelji te napose istaknula vjerničku dimenziju koju spomenuta obitelj svakodnevno njeguje zajedničkom molitvom krunice. Roditelji su upoznali biskupa s nesretnim slučajem najmlađega djeteta Jakova, koji je u svibnju ove godine ozbiljno ozlijedio nogu u vatri te se dobro oporavio, istaknuvši kako su s čvrstom vjerom u Božju pomoć hrabro nosili teškoće čestih odlazaka u Zagreb kako bi bili sa svojim sinom. Predstavili su biskupu i svoje materijalno stanje, očitujući optimizam utemeljen na vjeri. Biskup im je čestitao Božić te im uručio novčani dar i darove koje je pripremio Biskupijski Caritas.

Potom je biskup posjetio staricu Luciju Prpić koja živi sama, primajući svakodnevno u svom domu topoli obrok iz Caritasove kuhinje. Baka Lucija je, radujući se biskupovu dolasku, vrlo živopisno pripovijedala o svom životu, radu i trenutnoj zdravstvenoj situaciji, istaknuvši kako redovito nastoji pratiti događaje iz crkvenoga života, a na poseban način je obraduju Caritasovi volonteri koji je svakodnevno posjećuju te joj pomognu u njezinim potrebama. Biskup joj je zaželio čestit Božić te joj uručio novčani dar i dar Caritasa.


Posjetio je također i stariji bračni par Bonić, baku i djeda, koji unatoč svojim poznim godinama nisu izgubili vedrinu te su se vrlo obradovali biskupovu dolasku. Progovorili su o svojih šezdeset godina bračnog zajedništva, doseljenju u Požegu šezdesetih godina, radnom vijeku i odgoju petero djece istaknuvši kako su unatoč svim poteškoćama njegovali bračno zajedništvo.


Čestitajući Božić, biskup je i njima uručio novčani prilog i Caritasov dar.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI