¨Zaželi i ti biti jedna od njih¨ – U Lipiku potpisan ugovor vrijedan 3.068.643,98 kuna

„Zaželi i ti biti jedna od njih“
(FOTO: compas.com.hr)

21.12.2017. | compas.com.hr
Pregleda: 2801

U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava u Zagrebu je 20. prosinca potpisano i uručeno novih 15 Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru programa "Zaželi". Predstavnicima gradova, općina i udruga kojima su odobrena sredstva, ugovore je uručio ministar mr.sc. Marko Pavić u pratnji državne tajnice Katarine Ivanković Knežević i ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončara, a među njima su bili i predstavnici Grada Lipika predvođeni gradonačelnikom Vinkom Kasanom.



Lipički projekt nosi naziv "Zaželi i ti biti jedna od njih", a projektnu prijavu je izradila Lipička razvojna i turistička agencija LIRA d.o.o.





Riječ je o dvogodišnjem projektu u vrijednosti 3.068.643, 98 kuna nepovratnih sredstava, bez sufinanciranja, koji će omogućiti zapošljavanje 20 žena s područja Grada Lipika radi unaprjeđivanja njihova radnog potencijala. Novozaposlene žene pružit će podršku i pomoć u kući za 100 osoba starije dobi te osobama s invaliditetom, bolesnim i nemoćnim osobama. Ciljanoj skupini nezaposlenih žena omogućit će se i dodatno obrazovanje, odnosno osposobljavanje kako bi se unaprijedile njihove socijalne, emocionalne, kreativne vještine i znanja, što će rezultirati poboljšanjem kvalitete života i smanjenjem socijalne isključenosti. Ovim projektom, osim zapošljavanja žena, pruža se pomoć u skrbi za starije osobe preko izvaninstitucionalnih oblika pomoći kako bi im se osigurala bolja kvaliteta života, odnosno razvitak različitih oblika socijalnih usluga koje pridonose uključivanju starijih osoba u život zajednice. Partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje PU Požega i Centar za socijalnu skrb Pakrac.



Ovo je izuzetno bitan projekt jer će zaposliti dvadeset žena koje će pružati pomoć za stotinjak osoba, a tri milijuna kuna koja dolaze na područje Grada Lipika su svakako veliki uspjeh. Nama na lokalnom nivou ovo daje vjetar u leđa jer će se kroz dvije godine, koliko projekt traje, ostvariti niz projekata. Naše gospodarstvo će u tom periodu ojačati kroz projekte koje trenutno provodimo i koji će biti realizirani, tako da će biti mjesta i za žene, koje će ovim projektom steći dodatne kompetencije, da se vrate u realni sektor, izjavio je Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI