Je li stigao kraj tvrtki ¨Sloga¨ ?! Radnici dali otkaze zbog neisplaćenih plaća

Sloga IMK
(FOTO: Mario Nakić)

18.12.2017. | M.M.
Pregleda: 11855

Prije nekoliko dana u Požegi se moglo čuti kako je u tvrtki "Sloga" počela nesloga odnosno, neslužbeno doznajemo od izvora bliskog tvrtki "Sloga", da su radnici početkom prosinca u tri skupine počeli davati otkaze zbog neisplaćenih plaća.

Neslužbeno doznajemo da u "Slogi" trenutno radi 5 radnika od koji je dvoje samo u pogonu, odnosno na šivanju. Razlog nezadovoljstva i nesloge radnika prema direktoru Horvatu su neisplaćene plaće za kolovoz, rujan i listopad.

"Sloga" je bila u stečaju od 1. lipnja 2012. godine do 2015. kada ju je kupila tvrtka Armano Studio d.o.o. Požega čiji je vlasnik švedski ulagač koji je u tekstilnoj branši. Nova tvrtka je tada kupila od "Sloge" strojeve za 1,1 milijun kuna dok je nekretnine kupila od Podravske banke u čijem su bile vlasništvu.


"Poslovanje se odvija dalje pod novom tvrtkom. Koliko znam, novi će poslodavac preuzeti svih 200-tinjak proizvodnih radnika" – rekao nam je tada stečajni upravitelj "Sloge" Milan Nakić.


Direktor Franjo Horvat sve je rjeđe u tvrtki, telefoni su isključeni pa tako nismo mogli čuti njegovo obrazloženje ove nemile situacije.

Nadamo se da ovo neće biti kraj još jedne, nekada dobrostojeće tvrtke i da će se možda naći jedan "Ante Ramljak" koji će ovu tvrtku spasiti od propasti kao što je i "Zvečevo" spašeno.

Mi ćemo svakako pratiti daljnju situaciju te informirati javnost o svemu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI