Tko će mijenjati Franju u saboru? Što bi bilo kad bi bilo?

Jozić i Puljašić
(FOTO: 034 Portal)

17.12.2017. | Ante Mandarić
Pregleda: 10162

Čisto malo razmišljanja o mogućim događajima, hipotetski, recimo, ako bi župan dao ostavku i dogode se neke stvari pa i Franjo Lucić također odluči napustiti politiku, što je trenutno malo vjerojatno, no kažemo, što bi bilo kad bi bilo.

Tko bi Franju eventualno mogao zamijeniti u saboru odlučuje isključivo predsjednik stranke a to je Andrej Plenković, naravno, pod uvjetima da izabere nekoga s liste 5. izborne jedinice, no to čak ne mora nužno niti biti netko iz naše županije, već iz drugih županija. Na primjer, Franjino bi mjesto u saboru mogao zauzeti netko iz Brodsko-posavske županije.

No, ako se Plenković odluči izabrati nekoga iz naše županije, što bi za nas naravno bilo pogodno, može birati između gradonačelnice Pleternice Antonije Jozić i gradonačelnika Požege Darka Puljašića.


Koja je osnova ovakvog razmišljanja? Da malo "nabadamo" možda nešto i pogodimo!


Antonija Jozić je na prošlim parlamentarnim izborima 2016. godine osvojila 1 807 glasova.

ZA- žena ----PROTIV- opet zastupnik iz Pleternice
ZA- sposobna i iskusna ----PROTIV- "Franjina škola"
ZA- ima nade ----PROTIV- slab rezultat na izbornoj listi
ZA- dugogodišnji član HDZ-a ----PROTIV-nije Plenkovićeva struja kao Franjo (1 746 glasova)
ZA- ugodna i čvrstog karaktera ----PROTIV -na strani župana, protiv volje Plenkovića (kao Franjo)




Darko Puljašić je na prošlim parlamentarnim izborima 2016. godine osvojio 5 444 glasova (više glasova nego Jozić i Lucić zajedno- 3 553 glasova).

ZA-čvrst HDZ-ovac ----PROTIV -nagađa se da je preblizu s pleterničkom strujom
ZA- iskustvo u privatnim i državnim tvrtkama ---- PROTIV-"Franjina škola"
ZA- iznenađujuće dobar rezultat na listi (možda bolji u funkciji gradonačelnika) ---- PROTIV- nije Plenkovićev ljubimac kao Neferović
ZA- ne podržava nasilje nad ženama i novinarima ---- PROTIV -nekad ipak mislim da bi mogli dobiti po "bibi" (nadamo se ne)

Evo, ukratko situacija sagledana od strane nekoga tko nije u stranci. Što bi se dogodila kad bi se moje mišljenje ostvarilo, vidjet ćemo, ali siguran sam da se ovo pomno čita i u Zagrebu iako oni već imaju plan i znaju što će napraviti s Požegom. Ipak, obojima puno sreće i nadamo se da će u saboru sjediti netko iz naše sredine.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI