Hrvatska se jutros probudila pod snježnim pokrivačem

09.12.2017. | M.M.
Pregleda: 6921

Gotovo cijela kopnena Hrvatska jutros se probudila pod snježnim pokrivačem. Snijega ima od Varaždina preko središnje Hrvatske do Slavonije. Najviše ga ima u gorju.

U Varaždinu je, prema podacima DHMZ-a, dosad napadalo 14 centimetara, u Kninu 1 centimetar, u Zagrebu 3 centimetra, u Hrvatskoj Kostajnici 13...

Danas će prevladavati oblačno s kišom, u unutrašnjosti susnježicom i snijegom, a malo snijega nošenog vjetrom moguće je i na Jadranu, osobito sjevernom; temperatura zraka od -2 do 3, na Jadranu većinom od 7 do 13 Celzijevih stupnjeva, navečer i prema kraju dana osjetno hladnije.


Oborina će biti češća u prvom dijelu dana, u Dalmaciji moguće i obilna uz grmljavinu. Nastat će novi snježni pokrivač, osobito u gorju. Poslijepodne sa zapada prestanak oborine, a prema kraju dana i razvedravanje.


Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima, a duž ostatka obale u početku jak i olujan južni i jugozapadni vjetar u okretanju na sjeverozapadni, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas.

Pretežno ili djelomice sunčano, ujutro u unutrašnjosti uz mjestimičnu maglu i niske oblake. Sredinom dana i poslijepodne sa zapada naoblačenje s kišom na sjevernom Jadranu, a u gorju i snijegom. Prema kraju dana kiše će biti i u Dalmaciji. Vjetar slab, poslijepodne umjeren i jak jugozapadni. Na Jadranu će jačati jugo i južni vjetar, a još će ujutro u Dalmaciji puhati umjerena bura i sjeverac. Jutro hladno uz temperaturu između -8 i -3, na Jadranu od -2 do 2. Najviša dnevna temperatura od 4 do 9, na Jadranu od 9 do 12 °C.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI