Otvoren 2. Međužupanijski sajam vježbeničkih tvrtki

2. Međužupanijski sajam vježbeničkih tvrtki
(FOTO: M.M.)

08.12.2017. | M.M.
Pregleda: 7081

Ekonomska škola Požega prijavila je manifestaciju "Moj posao – moja budućnost" na Javni poziv Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta za gospodarsku manifestaciju te dobila sredstva za njeno održavanje.

Opći cilj manifestacije Moj posao – moja budućnost je poticanje i promidžba poduzetništva, kroz prezentacije i radionice, učenički sajam, panel raspravu s poduzetnicima i prezentaciju mogućnosti povlačenja EU sredstava i prezentaciju mjera HZZ-a za zapošljavanje, a u okviru  koje se održava i 2. Međužupanijski sajam vježbeničkih tvrtki




"Kroz ovu manifestaciju također želimo povezati učenike Ekonomske škole Požega sa učenicima škola gostiju (poslovnih partnera vježbeničkih tvrtki), koji imaju iskustva u vježbeničkim tvrtkama, te sa stvarnim (mladim) poduzetnicima koji su uspješno pokrenuli svoje start up tvrtke. Poduzetnici će razmijeniti iskustva te potaknuti učenike na samozapošljavanje nakon završetka školovanje, ali i pronaći nove potencijalne i kvalitetne radnike za svoje tvrtke.


Hvala vam svima što ste došli I podržali ovaj projekt učenika I profesora Ekonomske škole Požega " Moja posao – moja budućnost”, a u sklopu kojeg smo danas organizirali ovaj sajam međužupanijski vježbenički tvrtki.

Vrijednim učenicima zaista danas želim dobar posao, a našim dragim gostima ugodan boravak u Požegi.” rekla je ravnateljica Ekonomske škole Marina Parac



"Ovaj događaj iznimno je važan za mlade ljude koji će imati priliku pokazati što su naučili kroz svoje školovanje. Također će se susresti s poduzetničkim svijetom, mladim poduzetnicima I s mnogo drugih poslovnih ljudi koji će im moći prenijeti svoje iskustvo.” - rekla je pročelnica Vesna Vlašić



"Grad Požega je u namjeri biti u punom smislu riječi Grad prijatelj gospodarstva, a naše odluke na prošlim gradskom vijeću idu tim smjerom te se veselimo što su škole, a I naša Ekonomska škola prepoznale tu potrebu te mlade podržavaju u svim potrebnim znanjima I vještinama.” - rekao je dogradonačelnik Ferdinand Troha



Na sajmu sudjeluje svih 12 vježbeničkih tvrtki  Ekonomske škole Požega te 10 vježbeničkih tvrtki iz drugih županija.  Učenici će na sajmu međusobno pregovarati i sklapati poslove. Osnivanjem i vođenjem poslovanja tvrtke, simulacijom poslovanja, obavljanjem svih radnih zadataka učenici bi trebali bolje razumjeti sustav tržišnoga gospodarstva kako bi razvili osobnu kreativnost i inovativnost važnu za poticanje poduzetničkoga duha i interes za samostalno vođenje i obavljanje posla u stvarnome poslovnom svijetu. Sajam će trajati do 13.30.



Tijekom trajanja sajma, u 10.45 u Gimnaziji Požega, planirana je panel rasprava na temu "Poduzetništvo u Požeško-slavonskoj županiji" na kojoj će uspješni mladi poduzetnici razmijeniti svoja iskustva s učenicima kako bi ih potakli na otvaranje vlastitih tvrtki nakon obrazovanja i/ili usmjerili ih na daljnje obrazovanje s kojima će se kasnije lakše pronaći radno mjesto. Panelisti su :

1.BIM PROJEKT j. d.o.o. - Matej Šarić
2.Business Depot d.o.o. – 
3.Mario Đaković
4.Obrt Business Depot – Matea Đaković
5.PNP elektronika j.d.o.o. – Davor Pavošević
6.Lim rad d.o.o. – Stjepan Dravec
7.Čist račun j.d.o.o. – Andrijana Dravec Balog
8.PODUZETNIČKI CENTAR PLETERNICA – Marija Šarić
9.HZZ – Martina Keller



Nakon toga, u 11:30 na istom mjestu predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz Područnog ureda Požega, Mihael Rukavina i Martina Keller, održat će predavanje  na temu "Informiranje i savjetovanje o mogućnostima samozapošljavanja"  u kojemu biti riječ o korištenju mjera aktivne politike zapošljavanja i samozapošljavanja, dok će Tomislav Obradović iz Regionalne razvojne agencija Požeško-slavonske županije – PANORA d.o.o pripremiti predavanje o "Mogućnostima i uvjetima za ostvarivanjem poticaja za samozapošljavanje iz EU fondova".
















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI