Mjesečni susret trajne formacije mladih svećenika i đakona

Naslov slike
(FOTO: 034 portal)

05.12.2017. | Požeška biskupija
Pregleda: 1880

U Dvorani Bl. Alojzija Stepinca Biskupskog doma u Požegi, 4. prosinca održan je mjesečni susret trajne formacije mladih svećenika i đakona Požeške biskupije. Nakon molitve Trećeg časa Josip Krpeljević, voditelj trajne formacije, pozdravio je nazočne svećenike i đakone, zaželio im blagoslovljen početak nove liturgijske godine te ih upoznao s dnevnim redom susreta. Na poseban način pozdravio je Maria Voronjeckog, ravnatelja Katoličke gimnazije u Virovitici, ujedno i voditelja biskupijskog projekta edukacije animatora, te mu zahvalio za spremnost kojom je prihvatio da u prvom dijelu susreta održi izlaganje o našem biskupijskom projektu edukacije animatora.
U svom izlaganju ravnatelj Voronjecki je najprije pojasnio tko su animatori i koja je njihova uloga u pastoralu mladih; potom je podsjetio na ostvarene rezultate u provođenju prije dvije godine započetog biskupijskog projekta edukacije animatora; konačno, u bitnim je crtama naznačio koncept po kojem spomenuti projekt valja dalje nastaviti. Nakon stanke za odmor, u drugom dijelu susreta dekanatski povjerenici su podnijeli izviješća o stanju pastorala mladih u pojedinim župama svog dekanata, u kojem su između ostaloga priopćili okvirni broj kandidata za animatore iz svog dekanata.


Utvrđeno je da su župnici dekanatskim povjerenicima sveukupno prijavili oko stotinu mladih koji si izrazili spremnost uključiti se u edukacijske radionice za animatore. Na temelju toga donesen je zaključak da se za te mlade početkom iduće godine pokrene novi ciklus edukacije, i to u tri središta: Požegi, Virovitici i Novskoj. U završenom dijelu susreta svećenici i đakoni su se uputili u kriptu Katedrale, gdje su u kapeli sv. Ivana Pavla II., utemeljitelja Požeške biskupije i zaštitnika mladih, sudjelovali u slavlju adventske Službe riječi, koju je predvodio Krunoslav Juraković, župni vikar u Župi Sv. Luke Evanđelista u Novskoj.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI