Hrvatske ceste prezentirale projekt izgradnje brze ceste na području Požeško - slavonske županije

Brza cesta PSŽ
(FOTO: pozega.hr)

04.12.2017. | M.M./pozega.hr
Pregleda: 8557

Hrvatske ceste d.o.o., u suradnji s Požeško - slavonskom županijom, danas su održale prezentaciju izgradnje cesta na području Požeško - slavonske županije namijenjenu gradonačelnicima, načelnicima, gospodarstvenicima te ostalim stanovnicima županije. O ovome se projektu govori dugi niz godina, a čini se kako bi njegova realizacija kroz nekoliko godina ipak mogla ugledati svjetlo dana.




- Mogu s ponosom reći da danas ovdje u Požegi prezentiramo ono što hrvatska vlada u ovom razdoblju planira investirati, a to je deset puta više sredstava u ovu županiju nego u razdoblju od 2013. do 2017. godine. To bi značilo kako će u periodu od 2017. do 2020. u Požeško – slavonsku županiju biti investirano više od 48 milijuna kuna i to isključivo u izgradnju. Ovo je samo primjer da hrvatska Vlada kroz projekt "Slavonija" ima za cilj revitalizaciju ovoga prostora. – rekao je Alen Leverić, član Uprave Hrvatskih cesta.






Vrijednost projekta izgradnje brze ceste je preko 850 milijuna kuna, a postoje dvije varijante provedbe. Jedna je cesta s dva kolnika i dva tunela, dok je druga varijanta cesta s četiri kolnika i dva tunela dužine 1670 metara. Projekt bi trebao zaživjeti za dvije godine, dok bi se najkasnije 2020. započelo s radovima.










Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI