¨Liječnici su joj razdvojili čeljust, presretni smo¨

Lorena uspješno operirana
(FOTO: index.hr)

01.12.2017. | Index.hr
Pregleda: 9840

Četveromjesečna Lorena Amidžić jutros je uspješno operirana u klinici u Linzu gdje su joj austrijski liječnici uspjeli razdvojiti sraslu čeljust.

Novinari Index.hr razgovarali su s njenom majkom Anamarijom Vidmar Amidžić koja im je rekla da je operacija počela u 7 sati i bila gotova za sat i pol.

"Lorena se sad nalazi na odjelu intenzivne i spava, upravo idemo kod nje. Presretni smo. Operacija je bila uspješna, više neće morati jesti na sondu. Operirali su je iznutra, nisu joj morali izvana rezati lice, što je super. Idući tjedan će joj samo napraviti još jedan manji zahvat, a potom će je pratiti. Možda će joj za koju godinu biti potrebna još neka operacija, no sad je sve super. Odahnuli smo", rekla nam je Anamarija Amidžić vesela jer će njena beba napokon moći živjeti bez sonde.


Jedina u Hrvatskoj s ovom dijagnozom


Podsjetimo kako je HZZO u zadnji tren odobrio novac za operaciju i to nakon što su građani već donacijama prikupili sredstva. Lorena, koja živi s roditeljima u Črnkovcima nedaleko od Donjeg Miholjca, rođena je sa sraslom čeljusti zbog čega je od rođenja hranu i piće primala kroz sondu.

Jedina je u Hrvatskoj s ovom dijagnozom. Zbog ove anomalije bila je u svakodnevnom riziku od gušenja i bila joj je potrebna hitna operacija. Međutim, liječnici u Hrvatskoj njezinim su roditeljima rekli da na operaciju može tek od treće do šeste godine života.

Njezina majka Anamarija Amidžić je ranije u razgovoru za Index rekla kako im ta opcija nije prihvatljiva jer se svakodnevno boje za Lorenin život. Stoga je pomoć potražila u inozemstvu. Preko obiteljskog prijatelja koji radi kao liječnik u Austriji stupili su u kontakt s liječnicima u Linzu koji su je pristali operirati. Operacija je koštala 30 tisuća eura, a HZZO joj do zadnjeg trena nije odobrio sredstva.

izvor: www.index.hr

Sretno, Lorena! Sve za tvoj osmijeh!


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI