Lice HDZ-a u dva oblika

Puljašić i Neferović
(FOTO: 034 Portal)

01.12.2017. | Ante Mandarić
Pregleda: 10783

U ovom članku ne želim više detaljirati nasilje bivšeg gradonačelnika Neferovića, mislim da je svima poznato, a ne želim niti previše hvaliti novog gradonačelnika Puljašića da se ne bi pokvario.

No, mogao bih malo podvući crtu s rezultatima; Neferović diže kredite i bez poticaja gradi mega projekte za našu malu Požegu, Puljašić se trudi ostvariti poticaje iz Zagreba i fondova EU te nastavlja uljepšavati Požegi, samo bez kredita.





Neferović ukida klizalište i socijalno ugroženima daje minimalnu pomoć, što je i logično jer treba ostati više novca za lokalne siromašne građevinske poduzetnike. Puljašić ponovo donosi klizalište u naš mali grad i time proširuje aktivnosti za djecu, a povećava i davanje dječjih naknada i naknade za socijalno ugrožene obitelji za Božić i Uskrs, a sve to unatoč neplaniranim izdavanjima Grada za uzdržavanje i popravak novih projekata bivšeg gradonačelnika Neferovića.





Nije poznato koliko će koštati popravci tih projekata, no nije ni važno jer će svakako biti plaćeno jer vlasnik nije privatnik koji mora paziti na svaku kunu, nego Grad, dakle, građani, a vlasti misle da mi novca imamo.

Novi gradonačelnik je drastično smanjio davanja medijima, no to građani ne mogu vidjeti i znati osim ako im se ne kaže. Puljašić ne drži predstavu za HRT i RTL kao njegov prethodnik, a ti nastupi nisu nimalo jeftini. Dijeljenje šakom i kapom medijima koji ionako nemaju utjecaj na građane je nepotrebno, jedini koji u taj utjecaj vjeruju su gradovi i županije koje nemaju veliku intelektualnu širinu. Neke vlasti i dan danas medijima plaćaju nastupe svojih prethodnika, što je apsolutna ludost.

Puljašić planira uvesti novi režim po kojemu će visina naknade medijima ovisiti o čitanosti pojedinog medija, što je sasvim normalno u cijeloj Hrvatskoj, čak i naš susjedni grad Slavonski Brod prakticira ovu praksu. Čitanost se plaća i svaki medij bi trebao prikazati kolika je njegova čitanost i na osnovu toga biti plaćen. Da naglasimo, o tome ne razmišlja samo Požega, već i ostali gradovi u našoj županiji. Ovo nije ništa novo niti nepoznato. Najbolji primjer za ovo bi bio možda da na primjer vozite Fiću, a plaćate Mercedes, no u Požegi je ipak malo gore; ovdje plaćate Rolls Royce, a vozite bicikl. Bit je, dakle, da je novi gradonačelnik shvatio gluposti koje su se događale u prethodnoj vlasti i planira ih promijeniti.

Neferovića nisam osobno poznavao i ne mogu ništa sa sigurnošću tvrditi, no mogu reći kako znam da Puljašić od jutra do mraka negdje "leti" , dogovara, zagovara i stalno nešto pokušava riješiti za ovaj grad. Tu je veliki broj sastanaka kao na primjer ovaj zadnji u Italiji gdje je gradonačelnik dogovarao partnere za Veleučilište u Požegi, pa usput malo "ogrebao" i za vatrogasce. Također, tu su i mnogobrojna "letanja" od ministara do tajnika kako bi nešto "izvukao" za svoju Požegu. Za one koji misle da se na tim sastancima samo "ždere" i "loče", varate se, iz osobnog iskustva vam kažem da se u takvim akcijama često ne stigne niti pošteno jesti, već se jede na brzinu i "s nogu". Nakon takvih sastanak često čovjek pomisli kako nikad s političarem ne bi mijenjao mjesta za nikakve novce!

Čuo sam da novi gradonačelnik od ranog jutra do kasno popodne drži sebe, gradsku upravu i djelatnike gradskih ustanova "pod strujom".

Da zaključim ovaj članak, ovo su dva HDZ-ova s dva različita lica, a vrijeme će pokazati hoće li novi gradonačelnik nastaviti ovim putem na kojem se, ruku na srce, doista trudi i čak uspijeva.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI