17. Memorijalni pohod na ¨Anđinu baraku¨ u spomen pogibije 11 branitelja na Papuku

Pohod na Anđinu baraku
(FOTO: arhivska fotografija)

25.11.2017. | PD Mališćak
Pregleda: 3962

Planinarsko društvo Mališćak ove godine po sedamnaesti puta organizira planinarskiMemorijalni pohod na "Anđinu baraku" u spomen na pogibiju 11 hrvatskih vojnika na Papuku02.12.1991. godine.

Svake godine na pohodu okupi se veliki broj planinara iz cijele Hrvatske.

Od 2014. godine u sklopu Memorijalnog pohoda organiziramo i atletsku utrku na 10 km, s ciljemkod spomenika na "Anđinoj baraci". U utrci sudjeluje stotinjak trkača iz cijele Hrvatske, a posebno nasraduje dolazak trkača koji su hrvatski branitelji i trčanjem odaju počast kolegama koji su položili svoježivote za Domovinu.


Sve aktivnosti se odvijaju pod pokroviteljstvom Općine Velika, Turističke zajednice OpćineVelika te Požeško-slavonske županije, a u organizaciju su volonterski uključeni članovi našegplaninarskog društva uz pomoć prijatelja iz drugih udruga s područja Općine Velika i naše županije.Ovim putem Vas pozivamo da nam se pridružite na Memorijalnom pohodu.


Pohod će biti održan 26. studenog 2017. godine.

Okupljanje je ispred crkve Sv. Augustina uVelikoj od 8.30 h, a polazak je u 9.00 h.

Trasa pohoda: Velika – Stari grad – Lapjak – Nevoljaš – "Anđina baraka" (spomenikbraniteljima na cesti Velika – Jankovac)Kod spomenika na Anđinoj baraci (očekivano oko 11.30 - 12.00h) održati ćemo kratku molitvu izapaliti svijeće kako bi odali dužno poštovanje poginulim braniteljima.

Za sve sudionike će biti osigurana zakuska (tradicionalni kruh i mast) te topli čaj i kuhano vino.

Povratak u Veliku planiran je do 16.00 h.

U sklopu memorijalnog pohoda održava se i 4. utrka na 10 kilometara od Velike do "Anđinebarake" pod nazivom "Papučki cener". Start utrke je u 10.30 h ispred zgrade Parka Prirode Papuk.

Za dodatne informacije obratite se na:

091/395 9504 (Leonardo Perinović)
098/160 4468 ( Mario Perić )

PD "Mališćak"


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI