Požeški srednjoškolci obilježili svoj dan

Međunarodni dan srednjoškolaca
(FOTO: M.M.)

17.11.2017. | Mladen Mirković
Pregleda: 3037

Povodom Međunarodnog dana srednjoškolaca danas su se u prostorijama glazbene škole Požega okupili učenici srednjih škola kako bi na simboličan način obilježili svoj dan.



"Današnje okupljanje u čast je povijesnom događaju u kojem su na današnji dan praški studenti i srednjoškolci strijeljani zbog mirnog prosvjeda zbog nacističke okupacije njihove zemlje. U programu je planiran četiri točke: nastup mješovitog zbora Glazbene škole Požega, učenica Katoličke gimnazije Romana Ronta održat će svoj monolog "Gostioničarka Mirandolina", učenici Tehničke škole Požega govorit će o svojim dojmovima i iskustvima iz Portugala u sklopu Erasmus+ projekta, a literarna i dramska skupina Gimnazije Požega predstavit će projekt "Tulum slova" i malu dramsku predstavu Franza Kafke", rekao je predsjednik Županijskog vijeća učenika Požeško-slavonske županije Filip Matić, učenik četvrtog razreda Prirodoslovno-matematičke gimnazije Požega.






Cilj Županijskog vijeća učenika je poboljšati i predlagati mjere poboljšanja uvjeta rada u školama u županiji. Zalažu se i za prava učenika te se protive bilo kakvom nasilju u školama i pomažu učenicima s posebnim potrebama da lakše prođu srednjoškolsko obrazovanje.




"Za buduće razdoblje planiramo više ovakvih događanja te planiramo učenike pridobiti i potaknuti da sudjeluju u više izvannastavnih aktivnosti, da se uključe u događanja vezana za kulturni život, politiku i td.", završio je Filip Matić.




Dogradonačelnik Ferdinand Troha obratio se svim okupljenim srednjoškolcima te im čestitao na njihovom danu. "Mogu slobodno reći da će grad Požega u okviru svojih mogućnosti pratiti vaš rad i na svojevrstan način pomoći srednjoškolcima u njihovim zahtjevima. Olakšat ćemo vam probleme s kojima se susrećete. Drago mi je da tražite i od života očekujete više, jer da nije tako, to bi bilo zabrinjavajuće. Želim das ostvarite svoje zadane ciljeve, a na nama je da vam pomognemo", dodao je dogradonačelnik Troha.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI