Predstavljen projetk ¨Poduzetnički inkubator Požega¨

Poduzetnički inkubator Požega
(FOTO: M.M.)

15.11.2017. | M.M
Pregleda: 7225

Danas je na Veleučilištu u Požegi održana konferencija projekta "Poduzetnički inkubator Požega".Početkom rujna započela je provedba projekta "Poduzetnički inkubator Požega" koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Trajanje projekta je 18 mjeseci, a završetak provedbe je 1. ožujak 2019.

Ukupna vrijednost projekta je 18.642.984,00 kuna, od čega je Europska unija sufinancirala iznos od 17.400.054,70 kuna. Nositelj projekta je Grad Požega, a partneri Regionalna razvojna agencija Požeško – slavonske županije Panora i grad Kutjevo dok su suradnici na projektu su Općina Velika, veleučilište u Požegi i požeško srednjoškolski centri; Ekonomska, Tehnička, Obrtnička i Poljoprivredno prehrambena škola.





"Ciljevi projekta jesu, pružiti poduzetnicima i ulagačima, modernu, sigurnu poslovnu infrastrukturu za započinjanje i testiranje inovativnih poslovnih ideja i aktivnosti prije izlaska na tržište, kao i omogućiti efikasnu institucionalnu podršku u fazi predinkubacije i inkubacije.





Glavne aktivnosti projekta su izgradnja zgrade inkubatora, kao i opremanje. Poduzetnički inkubator će imati 4 proizvodne hale s vlastitim uredom i sanitarnim čvorom, 10 poslovnih prostora opremljenih uredskom i računalnom opremom, kao i 3 coworking prostorije koje će omogućiti korištenje zajedničkog prostora s pratećom opremom. Inkubatoru će biti i konferencijska dvorana i edukacijska dvorana sa suvremenom prezentacijskom, multimedijalnom opremom, koje će se moći unajmiti na dnevnoj bazi." - rekao je pročelnik Marko Šostar




"Čestitam svima koji su radili na ovom projektu, našem Uredu za Europske integracije i svima onima koji su prepoznali ovako dobar projekt. Veleučilište u Požegi kao centar, kao polazište ovog svega, smatramo da će puno kvalitetnih i mladih ljudi dati te da će isti puniti naš inkubator gdje će imati apsolutnu potporu Grada Požege u gospodarskom pogledu, infrastrukturnom i savjetodavnom." - rekao je gradonačelnik Darko Puljašić













Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI