Loše vijesti za sve koji po cigarete i gorivo idu u BiH

Gorivo
(FOTO: Sb Online)

10.11.2017. | Index.hr
Pregleda: 9646

Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine usvojio je na jučerašnjoj sjednici Odluku o utvrđivanju specifične i minimalne trošarine na cigarete i na duhan za pušenje za 2018. godinu, priopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH, a prenose lokalni mediji.

Poskupljuju cigarete i duhan

Članovi Upravnog odbora su donošenjem ove odluke utvrdili da se nova minimalna i specifična trošarina za cigarete i duhan primjenjuje od 1. siječnja 2018. godine.


Prema usvojenoj odluci, koja se zasniva na Zakonu o trošarinama u BiH, od 1. siječnja 2018. godine minimalna trošarina iznosit će 2.60 KM umjesto 2.42 KM, a specifična umjesto 1.35 KM bit će 1.50 KM za pakiranje cigareta od 20 komada.


Trošarina na duhan za pušenje utvrđuje se u visini od 80 posto minimalne trošarine i iznosit će 104 KM umjesto dosadašnjih 96.80 KM po kilogramu.

Poskupljuje i gorivo

Prema najavama uskoro će u BiH poskupjeti i gorivo i to za 15 feninga po litri. Neke benzinske crpke već su povećale cijene, a pravi val poskupljenja tek se očekuje.

www.index.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI