¨Tamo se od ponedjeljka do petka radi¨

Povratnik iz Njemačke
(FOTO: index.hr)

08.11.2017. | Index.hr
Pregleda: 15854

Svjestan da su šanse da će u rodnom Tomislavgradu naći posao veoma male, Marko Bagarić nakon završetka srednje škole otišao je u Njemačku. Kako je ispričao za Deutsche Welle, s vremenom je shvatio da život u Njemačkoj nije za njega.

"Živiš radni tjedan od ponedjeljka do petka i fokusiran si na rad, na dolazak kući, spavanje, buđenje, na isti posao. Petak, subote, nedjelje izlaziš, što ja znam, živiš od plaće do plaće...", rekao je.

Ipak, u Njemačkoj nije tako loše, svidjelo mu se što mu nitko nije prigovarao i nije dobivao "glupe komentare" na poslu o tome kakav je u privatnom životu. Tijekom šest mjeseci boravka u Njemačkoj radio je na gradilištu, postavljao klima uređaje i pospremao...





"Uvijek sam gledao na povratak ovamo. Na šetnje sa psom, vidjeti svoju raju, da mogu s njima popiti kavu. Nije me zanimalo ništa čime bih sebe formirao, a bio prazan iznutra", kaže.

Dodao je da ima dobrog oca i djeda te da se uz malo truda može uspjeti i u Bosni i Hercegovini.

"Ostajem u BiH formirati se kao osoba. Okrenuo sam se drugim stvarima, idem raditi, studiram. Sad sam zadovoljan životom kojeg vodim", rekao je.

izvor: www.index.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI