Na sljedećim izborima HDZ 96%, SDP 2%, ako i toliko

MaxPortal anketa
(FOTO: maxportal.hr)

01.11.2017. | Ante Mandarić
Pregleda: 9985

U novoj anketi koju je proveo Maxportal.hr na razini cijele Hrvatske, rezultati za Požeško-slavonsku županiju su za HDZ veoma stabilni, bez obzira na sve probleme koje imaju te se neupitno drži na prvom mjestu. Dok je SDP gotovo nestao, ispario, nema ga... A rezultati su sljedeći: HDZ 36,84%, MOST-ŽIVI ZID-SDP i ostali zajedno 5,26%.

Ovo je rezultat dugogodišnjeg rada vrha požeškog SDP-a za dobrobit i uspjeh HDZ-a. Samo temeljit i sposoban rad Ronka i ekipe objašnjenje je zašto HDZ unatoč svim svojim problemima u našoj županiji i dalje drži prvo mjesto i najbolji uspjeh. SDP Požeško-slavonske županije ne nudi svom narodu apsolutno ništa, oni čak zastupaju još gori izbor političara.

Kad SDP na svoj zadnjoj press konferenciji veliča problem "pitke vode" u našoj županiji pored onih pravih aktualnih tema, moramo zaključiti da njih nije briga za aktualnost u našoj županiji. Od davnog i slavnog požeškog SDP-a, Ronko i ekipa su napravili stranku gubitnika, a pokušali su je čak i pretvoriti u stranku umirovljenika, no i to je bilo neuspješno.


Ronko se i dalje služi svojim Kim Jong-una metodama i ponaša se kao neupitan car ne gledajući na budućnost stranke i na činjenicu da ga na sljedećim izborima s njegovih 70 plus godina nitko neće birati. Njegovo vodstvo stranke, uz potporu Milanovića prije, a sad očito i Bernardićevu potporu, stranku od one slavne i pobjedničke dovelo do one stranke koja se u Požegi svrstava s ostalima u velikim anketama. O drugim gradovima poput Pleternice, Kutjeva, Pakraca ne treba ni razgovarati jer je Ronko tamo totalno uništio SDP (a možda čak i namjerno u dogovoru s nekim, tko zna).


Ronkov očiti jedini interes bila je Požega i prema tome je predsjednik ŽUPANIJSKOG ODBORA SDP-a totalno zanemario ostatak županije.

Nažalost, Zagreb i vodstvo SDP-a ne vidi kako su zadnjih šest izbora rezultati za SDP u našoj županiji bili loši, ovi zadnji čak i katastrofalni, jer ništa ne poduzimaju i ne mijenjaju, Ronko i njegov tim je još uvijek tu. Najžalosnije u cijeloj priči je to što će Zagreb vodstvo požeškog SDP-a promijeniti tek kad ga ovi unište do kraja.

A HDZ za pobjedu na izborima treba samo Ronkovo loše vodstvo SDP-a. HDZ već sada razmatra druge stranke poput MOST-a ili Živog zida koje bi mogle biti veća opasnost od SDP-a te prema tome usmjeravaju svoju politiku. I HDZ-u je odavno jasno da samo uz Ronka mogu imati najbolje rezultate o kojima gradovi i županije na nacionalnoj razini samo mogu sanjati, pošto oni nemaju Ronka i njegov tim.

Naravno, ovo ne vrijedi za moju rodnu grudu Cistu Veliku koja s velikih 100% podržava svoj HDZ, no požeški bi isto to mogao doživjeti ako Ronko ostane vođa SDP-a u našoj županiji.

Odlomak s MaxPortala.hr:

"POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

Građani Požeško-slavonske županije su prvo mjesto dali HDZ-u s visokih 36,84%, dok ostalih pet mjesta dijele SDP, MOST, Živi zid, NHR i HDSSB s 5,26%.

Titulu najpozitivnijeg aktivnog političara je dobio Andrej Plenković s 26,32%, slijedi ga na drugom mjestu Kolinda Grabar-Kitarović s 21,05%, a preostala tri mjesta dijele Zlatko Hasanbegović, Ivan Pernar i Božo Petrov s 5,26%.

Davor Bernardić slovi za najnegativnijeg aktivnog političara s visokih 21,05%, drugo mjesto je pripalo Miloradu Pupovac s 10,53%, a ostale tri pozicije dijele Andrej Plenković, Gordan Maras i Nenad Stažić s 5,26%.

Na popisu najpozivanijih ministara prvo i drugo mjesto dijele Damir Krstičević i Tomislav Tolušić s 15,79%, a treće i četvrto mjesto dijele Zdravko Marić i Tomislav Medved s 10,53%.

U nizu najnegativnijih ministara prvo mjesto je uvjerljivo osvojio Zdravko Marić s 31,58%, drugo i treće mjesto dijele Martina Dalić i Tomislav Tolušić s 10,53%, a na četvrtom i petom mjestu su izjednačeni Milan Kujundžić i Nada Murganić s 5,26%."


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI