Na Rekreaciji održana aktivnost ¨Volonteri u parku¨

"Volonteri u parku"
(FOTO: M.M.)

19.10.2017. | M.M.
Pregleda: 3542

Aktivnost nacionalnog programa "Živjeti zdravo", komponenta "Volonteri u parkovima". održana je danas na Rekreaciji u Požegi uz podršku Grada Požege ali i Županije, Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, Društva Naša djeca Požega, udruge "Zdravi život", Kluba "Body Art", drugih zainteresiranih udruga i klubova te OŠ "D. Cesarić".








Cilj ove aktivnosti je da naši sugrađani prepoznaju vrijednost ovih inicijativa svjesni pozitivnih učinaka tjelesne aktivnosti i boravka na otvorenom na vlastito zdravlje i zdravlje djece.





"Ovu akciju pratimo već dvije godine i ovim putem se zahvaljujemo svima koji podupiru i sudjeluju u aktivnosti "Volonteri u parku". Važno je za napomenuti da u ovoj aktivnosti mogu sudjelovati i osobe treće životne dobi, a ne samo mladi", rekao je Mato Matijević, dr.med.vet. univ.mag. teriogenologije, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.




"Grad Požega je kontinuirano nastavio proširivati svoje šetnice uz dodatnih 1700 metara uz Veličanku i naravno da smo sretni što sve objekte u koje ulažemo naši sugrađani koriste za aktivnosti kojima održavaju zdrav život koji i mi kao grad promoviramo. Grad će promovirati i poticati ovakve projekte u budućnosti i zahvaljujem Zavodu za javno zdravstvo koje potiče i organizira ovakve aktivnosti", govori gradonačelnik Darko Puljašić.




"Ovo je drugi događaj "Volontera u parkovima". Cilj nam je ponovno dovesti djecu u parkove da se igraju i provode slobodno vrijeme na svježem zraku te da manje budu ispred kompjutera i televizije. Želimo iskoristiti prekrasno vrijeme ovih par dana te planiramo organizirati ovakav događaj jedan dan u tjednu kako bi sva djeca mogla sudjelovati", dodala je za kraj Jelena Fuček, koordinatorica projekta iz Udruge Zdrav život.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI