Akademik Senker u Gimnaziji u Požegi održao predavanje o ¨Suvremenom kazalištu¨

Predavanje akademika Borisa Senkera
(FOTO: M.M.)

16.10.2017. | M.M.
Pregleda: 2454

Akademik Boris Senker iz Zagreba koji je redoviti profesor na odsjeku za Komparativnu književnost te je predavao teatrologiju, a sada radi u Leksikografskom uredu kao urednik Kazališnog leksikona danas je u Gimnaziji u Požegi održao predavanje na temu "Suvremenog kazališta".




"U Požegu sam došao na poziv Vesne Vlašić ispred Matice hrvatske govoriti gimnazijalcima o suvremenom kazalištu koje nije njihov dio nastavnog programa.


U današnjem predavanju želim naglasiti da ne postoji samo jedno kazalište već da su tu vrlo različiti oblici koji se nazivaju istim te da ih treba razlikovati i da treba znati s čim se susrećemo." - rekao je akademik Skender





"Ogranak Matice hrvatske pozvao je akademika Senkera kako bi održao predavanje učenicima gimnazije u Požegi koji je uvaženi teatrolog, znanstvenik, sveučilišni profesor i zaista će djeca imati što čuti u današnjem predavanju.




Na kraju moram naglasiti kako profesor Senker ima jednu poveznicu s Požegom, naime on je napisao tekst "Floromanija", a Gradsko kazalište u Požegi je ove godine u veljači održalo premijeru predstave i postavilo to na kazališne daske." - rekla je Vesna Vlašić







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI