Tomašević progovorio što se dogodilo kobnog dana: `Nisam je udario`

Alojz Tomašević
(FOTO: M.M.)

09.10.2017. | jutarnji.hr
Pregleda: 15763

Alojz Tomašević, HDZ-ov požeško-slavonski župan, koji je posljednjih dana bio jedna od medijski najtraženijih osoba u Hrvatskoj napokon se javio jutarnjem.hr na brojne pozive i poruke kojima su od njega htjeli čuti nešto više o obiteljskom sukobu sa suprugom Marom, koji je rezultirao podnošenjem kaznene prijave protiv njega zbog obiteljskog nasilja.

Reagirao je i HDZ, koji je raspustio županijski odbor stranke, a Tomaševića su pozvali na podnošenje ostavke . S obzirom na sve što je proteklih dana izrečeno na njegov račun, pri čemu ga je supruga optužila da je već dvije godine verbalno i fizički zlostavlja, a da je povod svemu njegova navodna izvanbračna ljubavna afera s gotovo 30 godina mlađom djevojkom, Tomaševiću smo ponudili da nam iznese svoju verziju ove, u svakom slučaju, mučne priče. No, u tom je dijelu i dalje odlučio ostati "zakopčan" za javnos piše jutarnji.hr

- To su pitanja koja duboko zadiru u moju privatnu intimu i obiteljski život. Nadam se da ćete razumjeti, ali ne mogu odgovoriti na njih u obliku kako se eventualno očekuje. Pogotovo ne mislim odgovarati na tragikomične i degutantne objede o trudnim ljubavnicama i tome slično. Razlog tome je što, iako zbog niza dezinformacija koje su se proteklih dana pojavljivale u medijima, želim zaštiti dostojanstvo svoje obitelji, djece, unučadi, pa i svoje supruge, istaknuo je Tomašević, koji ne želi svoje bračne probleme rješavati putem medija.


- Žalim što se supruga odlučila da putem medija pokušava razriješiti probleme našeg braka. Ne krijem da je taj brak u krizi, ali odgovorno tvrdim da su naše nesuglasice i razmirice bile isključivo verbalnog karaktera. Ne želim ulaziti u njihov sadržaj jer ne postoji opravdan interes javnosti za to. Ono važno je činjenica da nisam udario svoju suprugu i niti bih to ikada učinio. Da sam se bilo kada tako ponašao uvjeren sam da iza mene u ovim proteklim danima ne bih imao potporu svoje djece, a ja ju, Bogu hvala, imam.


Tvrdi da je sve što je proteklih dana izrečeno o njemu i njegovom braku prepuno laži i neistina koje, kako ističe, djelomice razumije u "kontekstu osude nasilnog ponašanja prema ženama." No, unatoč tome što ga je policija kazneno prijavila zbog nanošenja tjelesne ozljede supruzi, što je dijagnosticirano i u požeškoj bolnici, Tomašević i dalje tvrdi da nije udario suprugu.

- Ponavljam, nisam bio nasilan. Stoga nije korektno tendenciozno tumačiti neprovjerene informacije pa čak i liječnički nalaz supruge koji potvrđuje moje riječi, a ne suprotno kako se nastoji prikazati, tvrdi požeško-slavonski župan, koji za sve optužuje političke suparnike.

- Vjerujem da je sada svega svjesna i moja supruga i mislim da je podlegla manipulatorima iz suprotnih političkih tabora. Onih koji su zbog izbornog gubitništva duboko frustrirani i pokušavaju prizemnim putem ostvariti ono što ne mogu legalnim političkim procesom. Apsurd je i to da neki opozicijski političari pokušavaju dijeliti lekcije o moralu i ćudređu u mojoj obitelji, a sami imaju u svom životu po nekoliko brakova koji su sve samo ne moralni i uzorni, rekao je Tomašević ne želeći konkretno reći na koje političare misli, a svoju situaciju odlučio je prepustiti pravosudnim tijelima.

- Kakogod, siguran sam da će svi moji navodi biti dokazani pred nadležnim tijelima. Uvjeren sam da ćemo supruga i ja svoje nesuglasice razriješiti u miru, a žao mi je što je do njih uopće i došlo. Prijave koje su protiv mene podignute rezultat su uobičajenog rada po službenoj dužnosti i nisu sudski pravorijek i u tome smislu ih treba pošteno tumačiti, a ne iz njih zaključivati moju krivnju jer je nema, rekao je Tomašević, kod kojega je pretresom kuće pronađen i jedan nelegalni pištolj.

- Što se tiče oružja u mojoj kući ono je legalno. Radi se o lovačkoj puški, a ja sam lovac. Pa, iako znam da pravno nisam u pravu, čak i pištolj za koji nemam dozvolu jer sam ga dobio na poklon u Domovinskom ratu i previdom zbog protoka vremena zaboravio.

Iako je vrh HDZ-a na čelu s predsjednikom stranke Andrejom Plenkovićem najavio da ukoliko se suprugine optužbe pokažu točnim od njega zatražiti podnošenje ostavke na dužnost župana Tomašević to ne kani prije ni učiniti.

- Ne bježim od takvog čina ako za njega postoje razlozi. No, davanje ostavke zbog dezinformacija i manipulacija i medijskog pritiska koji je išao u tom smislu držim neodgovornim prema instituciji župana, istini i prije svega biračima koji su me ogromnom većinom glasova dva puta birali na dužnost. Ja sam sa žiteljima Požeško-slavonske županije svakoga dana i ljudi me poznaju i sliku koji mediji ovih dana pokušavaju stvoriti o meni ne mogu povezati sa mnom. Tako da dobivam mnogo poziva i poruka potpore i zgražanja nad pokušajem moga svojevrsnoga linča. Nadam se da će vrlo brzo kada se dokaže da su to bile zlonamjerne konstrukcije i nepotkrijepljene histerije isto biti i prezentirano hrvatskoj javnosti, zaključio je Tomašević za jutarnji.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI