Tomašević progovorio što se dogodilo kobnog dana: `Nisam je udario`

Alojz Tomašević
(FOTO: M.M.)

09.10.2017. | jutarnji.hr
Pregleda: 15733

Alojz Tomašević, HDZ-ov požeško-slavonski župan, koji je posljednjih dana bio jedna od medijski najtraženijih osoba u Hrvatskoj napokon se javio jutarnjem.hr na brojne pozive i poruke kojima su od njega htjeli čuti nešto više o obiteljskom sukobu sa suprugom Marom, koji je rezultirao podnošenjem kaznene prijave protiv njega zbog obiteljskog nasilja.

Reagirao je i HDZ, koji je raspustio županijski odbor stranke, a Tomaševića su pozvali na podnošenje ostavke . S obzirom na sve što je proteklih dana izrečeno na njegov račun, pri čemu ga je supruga optužila da je već dvije godine verbalno i fizički zlostavlja, a da je povod svemu njegova navodna izvanbračna ljubavna afera s gotovo 30 godina mlađom djevojkom, Tomaševiću smo ponudili da nam iznese svoju verziju ove, u svakom slučaju, mučne priče. No, u tom je dijelu i dalje odlučio ostati "zakopčan" za javnos piše jutarnji.hr

- To su pitanja koja duboko zadiru u moju privatnu intimu i obiteljski život. Nadam se da ćete razumjeti, ali ne mogu odgovoriti na njih u obliku kako se eventualno očekuje. Pogotovo ne mislim odgovarati na tragikomične i degutantne objede o trudnim ljubavnicama i tome slično. Razlog tome je što, iako zbog niza dezinformacija koje su se proteklih dana pojavljivale u medijima, želim zaštiti dostojanstvo svoje obitelji, djece, unučadi, pa i svoje supruge, istaknuo je Tomašević, koji ne želi svoje bračne probleme rješavati putem medija.


- Žalim što se supruga odlučila da putem medija pokušava razriješiti probleme našeg braka. Ne krijem da je taj brak u krizi, ali odgovorno tvrdim da su naše nesuglasice i razmirice bile isključivo verbalnog karaktera. Ne želim ulaziti u njihov sadržaj jer ne postoji opravdan interes javnosti za to. Ono važno je činjenica da nisam udario svoju suprugu i niti bih to ikada učinio. Da sam se bilo kada tako ponašao uvjeren sam da iza mene u ovim proteklim danima ne bih imao potporu svoje djece, a ja ju, Bogu hvala, imam.


Tvrdi da je sve što je proteklih dana izrečeno o njemu i njegovom braku prepuno laži i neistina koje, kako ističe, djelomice razumije u "kontekstu osude nasilnog ponašanja prema ženama." No, unatoč tome što ga je policija kazneno prijavila zbog nanošenja tjelesne ozljede supruzi, što je dijagnosticirano i u požeškoj bolnici, Tomašević i dalje tvrdi da nije udario suprugu.

- Ponavljam, nisam bio nasilan. Stoga nije korektno tendenciozno tumačiti neprovjerene informacije pa čak i liječnički nalaz supruge koji potvrđuje moje riječi, a ne suprotno kako se nastoji prikazati, tvrdi požeško-slavonski župan, koji za sve optužuje političke suparnike.

- Vjerujem da je sada svega svjesna i moja supruga i mislim da je podlegla manipulatorima iz suprotnih političkih tabora. Onih koji su zbog izbornog gubitništva duboko frustrirani i pokušavaju prizemnim putem ostvariti ono što ne mogu legalnim političkim procesom. Apsurd je i to da neki opozicijski političari pokušavaju dijeliti lekcije o moralu i ćudređu u mojoj obitelji, a sami imaju u svom životu po nekoliko brakova koji su sve samo ne moralni i uzorni, rekao je Tomašević ne želeći konkretno reći na koje političare misli, a svoju situaciju odlučio je prepustiti pravosudnim tijelima.

- Kakogod, siguran sam da će svi moji navodi biti dokazani pred nadležnim tijelima. Uvjeren sam da ćemo supruga i ja svoje nesuglasice razriješiti u miru, a žao mi je što je do njih uopće i došlo. Prijave koje su protiv mene podignute rezultat su uobičajenog rada po službenoj dužnosti i nisu sudski pravorijek i u tome smislu ih treba pošteno tumačiti, a ne iz njih zaključivati moju krivnju jer je nema, rekao je Tomašević, kod kojega je pretresom kuće pronađen i jedan nelegalni pištolj.

- Što se tiče oružja u mojoj kući ono je legalno. Radi se o lovačkoj puški, a ja sam lovac. Pa, iako znam da pravno nisam u pravu, čak i pištolj za koji nemam dozvolu jer sam ga dobio na poklon u Domovinskom ratu i previdom zbog protoka vremena zaboravio.

Iako je vrh HDZ-a na čelu s predsjednikom stranke Andrejom Plenkovićem najavio da ukoliko se suprugine optužbe pokažu točnim od njega zatražiti podnošenje ostavke na dužnost župana Tomašević to ne kani prije ni učiniti.

- Ne bježim od takvog čina ako za njega postoje razlozi. No, davanje ostavke zbog dezinformacija i manipulacija i medijskog pritiska koji je išao u tom smislu držim neodgovornim prema instituciji župana, istini i prije svega biračima koji su me ogromnom većinom glasova dva puta birali na dužnost. Ja sam sa žiteljima Požeško-slavonske županije svakoga dana i ljudi me poznaju i sliku koji mediji ovih dana pokušavaju stvoriti o meni ne mogu povezati sa mnom. Tako da dobivam mnogo poziva i poruka potpore i zgražanja nad pokušajem moga svojevrsnoga linča. Nadam se da će vrlo brzo kada se dokaže da su to bile zlonamjerne konstrukcije i nepotkrijepljene histerije isto biti i prezentirano hrvatskoj javnosti, zaključio je Tomašević za jutarnji.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI