U povodu predavanja profesora Zlatka Uzelca ¨Crkva svetoga Lovre od dominikanaca do isusovaca¨

Naslov slike
(FOTO: 034 portal)

07.10.2017. | M.M./V.T.
Pregleda: 2497

Predavanje profesora Zlatka Uzelca "Crkva svetoga Lovre od dominikanaca do isusovaca" organizirali smo u sklopu projekta Tjedna cjeloživotnoga učenja i dvadesete godišnjice od utemeljenja Požeške biskupije.




Svijest o vrijednosti sakralne baštine i njezinu značenju u izgradnji našega kulturnog identiteta svakako je važna na putu razvoja suvremenog hrvatskog društva u europskom kontekstu. Ovo je prilika za razgovor o jednome u nizu simbola kulture naše Zlatne doline. Pozivam naše sugrađane da nam se pridruže u nastojanjima da se okupljamo oko vrijednosti koje nas povezuju, ali i da bez nelagode razgovaramo i o problemima o kojima imamo različita pa i suprotstavljena mišljenja. Dijalog i međusobno poštovanje trebaju biti odgovor svih ljudi dobre volje na nasilje i netrpeljivost istaknutih pojedinaca u našoj sredini kojima izlažu svoje i naše bližnje te na neprimjereno ponašanje prema kulturnoj baštini. - rekao je Vinko Tadić






Nasilje i netolerancija prema ljudima vrlo često ide zajedno s ostalim oblicima destrukcije. Neka vrijednosti kršćanske civilizacije i antifašizma te standardi suvremene demokracije kojima težimo, a očito ih nismo dosegnuli, budu putokazi prema dobrim rješenjima za goruće probleme naše lokalne zajednice i cijele Hrvatske.




S obzirom da je ovo predavanje organizirano u sklopu projekta Tjedna cjeloživotnog učenja želim istaknuti da tek kada obrazovni sustav dobije dostojno mjesto u našem društvu, možemo očekivati bolje i sretnije dane. Okupili smo se ovdje da promoviramo znanje, rad, kulturu i demokraciju te da odlučno i jasno kažemo ne svakom obliku nasilja, netrpeljivosti, isključivosti, neukosti, primitivizma i barbarstva. - zaključio je Tadić







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI