U subotu veliki derbi u Lipiku, u nedjelju derbi začelja u Kaptolu

04.10.2017. | M.M./sportalo.com
Pregleda: 5605

U nedjelju navečer požeški prvoligaši već će odraditi više od pola jesenske polusezone, definitivno će se moći izvlačiti konkretni zaključci tko će gdje boraviti tokom zime, a puno odgovora će dati i dvije najzanimljivije utakmice 6. kola koje se igraju u Lipiku i Kaptolu.

U Lipiku se u subotu sastaju dvije najbolje momčadi dosadašnjeg dijela prvenstva, savršeni Dinamo s maksimalnih 15 bodova putuje na noge Lipiku koji je tek u posljednjem susretu u Jakšiću prvi puta teren napustio da nije slavio. Napadački učinak Lipika i Dinama je identičan, i jedni i drugi su postigli po 12 pogodaka, dok je obrana Dinama najuspješnija u ligi, kapitulirali su samo 3 puta u 5 susreta. Dinamo je pokazao da i na gostovanjima igra dobro, uostalom prošli su ne okrznuti kroz Kaptol.. Prema svemu do sada viđenom riječ je o poprilično izjednačenim momčadima  koje su jako dobro pripremljene, tako da bi odluka mogla pasti zahvaljujući nekakvom individualnom potezu, i na jednoj i na drugoj strani je po nekoliko sjajnih igrača koji to mogu učiniti. I Čabraja i Kužilek će na raspolaganju imati kompletan kadar, vrijeme i teren će biti odlični, sigurno će biti i popriličan broj gledatelja, ukratko – derbi ima sve preduvjete da bude sjajan!

Drugi subotnji dvoboj igra se u večernjem terminu, u 18 sati na kuzmički stadion istrčati će Tim osvježenje i Croatia. Kuzmičani su u prošlom kolu izgubili u Gradcu, sigurno su to bili bodovi na koje su računali, no sada će ih morati tražiti na svom terenu gotovo pod imperativom ako žele ostati u gornjem domu na polovini jeseni. S druge strane Croatia u Kuzmicu dolazi bez kapetana Ivana Marića i pouzdanog Domagoja Brekala, no bez obzira na to Raguž ne dolazi s bijelom zastavom. Pokupila je Croatia već 3 boda na gostovanju, pokazala protiv Požege da se može nositi i s najboljima tako da imaju sigurno svoju računicu i plan kako se u Mihaljevce vratiti s nekakvim ulovom.


U nedjelju će najzanimljivije biti u Kaptolu gdje se igra derbi začelja. Nevjerojatno! Da je netko pred sezonu rekao da će Kaptol na pola jeseni igrati derbi začelja svi bi dotičnog proglasili luđakom. Momčad u kojoj je Parmaković, Romštein, Darmopil, Sadilek i Pavelić je bila pretendent za naslov prvaka, no ne igraju imena! U goste Kaptolu stiže Slaven koji je pak pred sezonu od svih označen kao kandidati broj jedan za ispadanje, pa kod mnogih i ne kao kandidat nego kao siguran putnik u niži rang natjecanja. No Gračani su pokazali dobru igru u svim dosadašnjim utakmicama, a u možda i najlošijoj u prošlom kolu su stigli do prve pobjede. Dolaskom iskusnog Štetića Slaven je dobio ozbiljno pojačanje, postali su sigurno konkretnija momčad, no bez obzira na to objektivno će teško do bodova u Kaptolu, domaćin je veliki favorit u tom dvoboju. No, Kaptolu upozorenje može biti i međusobni skor, često su Gračani znali iznenaditi u Kaptolu, nije ni sada isključeno bez obzira što Poletijevoj družini pripada status favorita.


Kutjevo bez kapetana Ante Budimira i Marina Majetića će pokušati protiv Mladosti bez Tomislava Vinkovića upisati i treću domaću pobjedu nakon što su protekle nedjelje upisali treći gostujući poraz. Mladost ima bod prednosti pred Kutjevom, ima samim tim i puno više mira. Kutjevo je pojedinačnom kvalitetom bolje, to je gotovo neosporno iako je i među gostima nekoliko sjajnih igrača, no Zeleni za sada ne pokazuju da su postali momčad.

Još jedan zanimljiv susret igraju Papuk i Jakšić, momčadi koje su samo korak ispred Kaptola i Slavena, koje su u sezonu krenule lošije od očekivanog. Kljajiću i Pažinu nedostaje po jedan vrlo bitan ofanzivac, Vidović i Egner pauziraju zbog kartona, a ostatak ekipa je na raspolaganju svojim trenerima koji će sasvim sigurno kroz jednu šahovsku partiju pokušati ostvariti zacrtano. Papuku igraju samo sva tri boda, 6 njih iz dva uzastopna domaćinstva bi sasvim sigurno donijeli mir u svlačionicu i olakšanje pred nastavak sezone. Jakšićanima bi i bod bio sigurno zadovoljavajući u najavi, no s punim ulovom bi bili "na konju”, došli bi u poziciju da u sljedećem kolu na svom terenu krenu prema gornjem dijelu, još uvijek im silno nedostaju bodovi iz prvog kola, no dok imaju ovako raspoloženog Parobeka i nemaju pretjerano razloga razmišljati o ispadanju.

Na kraju ponovno se u Buku igra sjajna utakmica. Na noge Pejnovićevim igračima dolazi aktualni prvak Požega, to su uvijek odlične utakmice, ne toliko atraktivne koliko tvrde, borbene i zanimljive iz trenerske perspektive. Sjajna nogometna imena su i u jednom i u drugom taboru, i jedni i drugi su krenuli u sezonu s ambicijom borbe za naslov prvaka, a sada su u situaciji da će jednima, ili čak obojima ti planovi pasti u vodu nakon samo četvrtine sezone. Dinamo i Lipik su odjurili daleko, teško je u ovako kratkoj ligi stići veliki zaostatak pa i jedni i drugi i te kako moraju biti na svom maksimumu u nedjeljnom dvoboju. I Pejnović i Mitrović imaju kompletan kadar na rapolaganju, to znači da će teren biti prepun nogometnih majstora, a o pobjedniku će odlučivati zaista nijanse.

Izuzev utakmice u Kuzmici koja se igra u 18 sati, ostatak društva na terene će u terminu od 16,00 sati.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI