¨Dječji tjedan¨ u Pleternici počinje 1. listopada uz bogat program i manifestacije

Grad Pleternica
(FOTO: M.M.)

28.09.2017. | M.M.
Pregleda: 2935

Grad Pleternica je od 2011. godine Grad prijatelj djece te je od toga vremena Grad Pleternica na sebe preuzeo organizaciju "Dječjeg tjedna" koji se održava prvi tjedan u listopadu.

""Dječji tjedan" se započinje Međunarodnim danom djeteta i tijekom "Dječjeg tjedna" nizom aktivnosti i akcijama za djecu nastoji se skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu." - rekla je predsjednica društva "Naša djeca" Renata Matičević





Ove godine "Dječji tjedan" započinje 1. listopada odnosno ide se u susret "Dječjem tjednu" sa svetom misom odnosno zazivom Duha Svetoga za svu školsku djecu koja će se održati u Pleternici s početkom od 9:30 sati.


U ponedjeljak 2. listopada od 9:30 sati je otvorenje "Dječjeg tjedan" na ŠRC "Slavija" gdje će se krenuti s povorkom od osnovne škole, a nakon toga u 12:00 sati održat će se sjednica novog saziva dječjeg Gradskog vijeća u Gradskoj vijećnici u Pleternici.

Trećeg listopada Gradsko kazalište Požega održat će predstavu "Drvo bajki" u 11:00 za dječji vrtić "Tratinčica", u 12:00 sati za A smjenu i predškolce i u 13:00 sati za E smjenu i predškolce, a u 18:00 sati prikazat će se animirani film "Čarolija usnulog zmaja" u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica.

U srijedu 4.listopada od 17:00 sati do 20:00 sati održat će se natjecanje u igranju igrica na tabletima te različite radionice za djecu u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica.

5. listopada u 16:00 sati održat će se predavanje za roditelje na temu "Prehrana predškolaca i loše držanje kod djece te posljedice i prevencija" u dvorani Dječjeg vrtića "Tratinčica". U Petak 6. listopada najmlađi će posjetiti najstarije u Domu za starije i nemoćne, a u 19:00 sati u knjižnici će se prikazati igrani film "Čarobne zvijeri i kako ih pronaći".

Subota je rezervirana od 10:00 do 12:00 sati za "Dječji sajam" koji će se održati ispred Gradske kuće u Pleternici, a zadnji dan" Dječjeg tjedan" od 15:00 sati ići će se na izlet do izvora "Brizna i Draginec".

Svi roditelji i djeca su pozvani da se u što većem broju uključe u aktivnosti koje će se za njih odvijati u ovom najveselijem tjednu u godini.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI