U Požegi u pješačkoj zoni obilježava se ¨Europski dan jezika¨

Europski dan jezika
(FOTO: M.M.)

26.09.2017. | M.M.
Pregleda: 3037

Dana 26. rujna 2017. u mnogim se gradovima Hrvatske i Europe obilježava Europski dan jezika. Voditeljica Županijskog stručnog aktiva osnovnih i srednjih škola Njemačkoga jezika, prof. OŠ Antuna Kanižlića Jasminka Hajpek, inicirala je pridruživanje grada Požege ovoj velikoj manifestaciji sa sloganom "Razgovarajmo na različitim jezicima".




Učenici i učitelji osnovnih i srednjih škola Požeško-slavonske županije prezentirat će svoje uratke na različitim jezicima kroz razne aktivnosti na štandovima u pješačkoj zoni ističući važnost učenja jezika, promicanje jezične raznolikosti te ulogu cjeloživotnog učenja. Lokalna zajednica i mediji će vidjeti na: njemačkome, engleskom i talijanskom jeziku prezentacije, projekcije filmova, rezultate anketa o znanju i uporabi stranih jezika, kvizove te razgovore s prolaznicima.






Osnovna škola Antuna Kanižlića kao organizator ovog događanja poziva građane Požeštine neka dođu u pješačku zonu do 15.00 sati te razgovaraju s našim učenicima na različitim jezicima.

U manifestaciji sudjeluju: OŠ Dobriše Cesarića, Ekonomska škola Požega, OŠ fra Kaje Adžića Pleternica, Katolička OŠ, Učilište Link, Veleučilište u Požegi, OŠ Vilima Korajca Kaptol te OŠ Antuna Kanižlića.




Manifestaciju je otvorio gradonačelnik grada Požege Darko Puljašić koji je rekao:

"Kroz život sam prošao nekoliko država Europe i jezike koje znam su mi pomogli da se snađem, dogovorim i da steknem jako puno dobrih prijatelja.

Jezik ne smije biti barijera već mogućnost da stječete prijatelje u cijeloj Europi, svijetu jer mi smo jedna Europa i jedan svijet.

Jezik je jedno ogromno bogatstvo i drago mi je što smo prepoznali ovaj tjedan zajedno s vama učenicima, a Grad Požega će podupirati da sve osnovne i srednje škole sudjeluju na ovom tjednu jer na vama najmlađima je da sve ovo nastavite i vi ste ti zbog koji mi živimo."













Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI