Požeškim prvoligašima slijedi još jedno uzbudljivo kolo, derbi se igra u Vidovcima

16.09.2017. | M.M./sportalo.com
Pregleda: 7858

Čini se da nakon dosadne prošle, ove sezone u požeškoj 1. ŽNL možemo očekivati vrlo uzbudljivo natjecanje. Požega se pojačala Matijasom Šulcom, prvoligaškim igračem, a dojam je da se neće baš prošetati kao prošle sezone. Nekoliko je ekipa u ligi koje im sigurno mogu parirati, nekoliko tipa Croatia koje ih mogu iznenaditi.. Pred nama je treća etapa ovog maratona, a veliki derbi igra se u Vidovcima, sastaju se Dinamo i Tim osvježenje, ekipe s maksimalnih 6 bodova i u odličnim formama. Žuljevići protiv Kuzmičana, Banožić protiv Kuzmičana, susjedi protiv susjeda.. puno zanimljivih stvari u nedjelju u Vidovcima, a ishod ne bi predvidio niti Nostradamus niti baba Vanga, pa se zaista isplati uputiti na sjajni sportski kompleks u Vidovcima.

Lipik je isto tako odlično krenuo u sezonu, dvije pobjede od kojih jedna u Buku potpiruju ionako odlično raspoloženje u Kužilekovoj momčadi, a vatra se rasplamsala u srijedu kada su Lipičani iz kupa izbacili Hajduka. Definitivno je to momčad koja je vrlo ozbiljna, posložena i spremna potući se sa svima ove sezone. Dolaskom Zanettija na gol riješili su najveći prošlosezonski minus, iz svog nedostatka pretvorili su ga u vjerojatno poziciju u kojoj su najbolji u ligi i to se vidjelo u Buku. U goste Lipiku dolazi Kutjevo, isto tako jedna jako dobra i ambiciozna ekipa predvođena Josipom Budimirom od kojeg se očekuje da se golgeterski probudi iako si je u ekipu doveo zaista sjajnu konkurenciju. Još je to jedna izjednačena utakmica, i jedni i drugi imaju i te kako jake adute, a kako će treneri karte promješati uvelike će odrediti šanse i jednima i drugima. Ipak, Kutjevo je palo u Buku, Lipik pobjedio, Lipik je domaćin i nekakva logika gura Bijele u ulogu favorita.

Nakon poraza u Mihaljevcima Mitrovićeva momčad na Rekreaciji dočekuje Mladost koja je za sada 3 boda osvojila u gostima. Teško je reći nakon samo dvije utakmice, ali po igračkom kadru Mladosti bi čak trebala više odgovarati upravo igra u gostima, no vidjet ćemo što će donjeti nastavak sezone. Svakako je Požega kvalitetnija momčad, iskusnija i u ovaj susret ulazi kao veliki favorit. U Požegi svakako čekaju buđenje najbolje prošlosezonskog strijelca, a i ponajboljeg igrača lige Miroslava Lujića, dok bi gosti bili zadovoljni da im obrana ne kapitulira, bod s ovog gostovanja bi vrijedio kao 3 s drugih.


Jakšić je u sezonu krenuo s dva minimalna poraza, nakon toga najmanje što im treba je  – Kaptol. Momčad prepuna iskusnih majstora koja zna iskoristiti kada protivnik mora, a Jakšić – mora! 3 kola bez bodova bi bila znak za opću opasnost na Jajarama. Kaptol je protiv Papuka u zadnjim minutama iščupao pobjedu pa ipak s dosta boljom situacijom idu na novi susjedski derbi.


Papuk je u situaciji kao i Jakšić, gotovo pa identičnoj, samo je različito ime protivnika. Nula na računu a s druge strane domaćeg terena moćna momčad. U Veliku dolazi BSK koji je složio sjajnu ekipu, ali poraz od Lipika unatoč dobroj igri sigurno im se nije nalazio u planovima. Kljajić raspolaže odličnom ekipom, no po imenima gosti su nešto jači- Ali Papuk veliki adut ima u velikom terenu, gosti su ekipa koja dominira u duelu, a da bi došli do duela morat će se dobro natrčati na onom "aerodromu” od terena. Bit će to još jedna lijepa nogometna predstava dvije ekipe prilično različitog stila nogometa.

Slaven svoj prvi domaći susret igra protiv Croatije, prošlosezonskog konkurenta u borbi za ostanak u kojoj su Gračani bili uspješniji odnosno brži. Nominalno u odnosu na proteklo proljeće Slaven je prilično oslabljen, a Croatia bitno ojačana. Igrački kadar sugerira da su gosti kvalitetnija i potentnija momčad, ali iskustvo govori da je Megdan teško osvojiv. Partija u Kutjevu jasno kazuje da Slaven neće biti baš kanta za napucavanje kako su mnogi predvidjeli, no rubrika bodovi ostala je prazna, dok je Croatia upisala 3 protiv aktualnog prvaka i ipak dolazi u ulozi blagog favorita.

U Lipiku, Jakšiću i na Rekreaciji igra se danas, a u nedjelju se u Gradcu i Vidovcima igra u dnevnom, a u Velikoj u noćnom terminu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI