Prvotimci pleterničke Slavije nastavljaju karijeru pod paskom Jerka Leke

Naslov slike
(FOTO: sportalo.hr)

25.08.2017. | sportalo.hr
Pregleda: 9430

Prvotimci pleterničke Slavije nastavljaju karijeru pod paskom Jerka Leke.

Iako po godištu juniori pleternički dragulji Mateo Itrak i Dino Bognarveć su se afirmirali u pleterničkom trećeligašu kao standardni igrači seniorske momčadi što nije moglo proći nezapaženo Lokomotivinoj skautskoj službi pa će ova dva igrača karijeru nastaviti u zagrebačkom prvoligašu.

Debi na juniorskoj prvoligaškoj pozornici jučer je imao Itrak koji je među ovim probranim društvom i najmlađi (rođen 2000.godine) ušavši u drugom dijelu utakmice te odigravši odlično svoju rolu. Pod ravnanjem velikog nogometnog imena Jerka Leke ne sumnjamo da će imati prostora za napredak pa ih uskoro vidimo i u seniorskom okruženju s bivšim suigračima iz pleterničke Slavije Ivanom Antunovićem i Tomislavom Valentićem.


Slavija tako postaje redovit izvor kvalitetnih mladih igrača za klub s Kajzerice. Nakon vrlo uspješne premijere popričali smo s Mateom i Dinom:


Mateo kakvi su dojmovi nakon prvih prvenstvenih minuta?

"Presretan sam nakon povjerenja kojega mi je ukazao trener Leko, nadam se da sam ga i opravdao. Raduje me čestitka predsjednika poslije utakmice, to je valjda dobar pokazatelj da su zadovoljni mojim igrama."

Kome treba zahvaliti na usmjeravanju u nogomet i sport ?

"Ovo je velik korak u mojoj karijeri, a do sada su mi najveća podrška dakako uvijek bili roditelji, kao i svakom mladom čovjeku mojih godina. Hvala Bogu, oboje su živi i zdravi, tako da je sve predivno. Uvijek su bili uz mene, kad je bilo i suza, a i veselja. Mama je uvijek bila glas pozitive u obitelji, dok je tata bio glas razuma i glavni savjetnik. Sve što mi se dobro u životu dogodilo mogu zahvaliti njima i dragom Bogu. Odgojili su me da budem skroman i ponizan, učili me da ništa nema bez žrtve i odricanja, i dakako glavno, bez molitve. Nedjelja nije prolazila bez jutarnje mise, naravno osim posebnih slučajeva. Sada je, bez obzira na razdvojenost, ista situacija kao i uvijek, roditelji su mi glavni oslonac. Kako sam postajao stariji, veliki su utjecaj dakako imali treneri i igrači stariji od mene, koji su mi savjetima koliko toliko olakšavali stvari. Tako da i dan danas znam popričati s istim ljudima koji su mi najviše pomagali."

Iz Pleternice u Zagreb ?

"Slavija je jedan bogat klub, a pod time mislim na tradiciju. Tamo sam proveo 4 godine, slobodno mogu reći da je to bio najbolji period mog života sa predivnim ljudima. Bilo je jako puno lijepih trenutaka. Nemam niti jedne zamjerke jer su ljudi u klubu i oko kluba uvijek bili razumni i spremni pomoći. Puno smo razgovarali i uvijek su mi stajali na raspolaganju. Nogometno sam stvoren upravo zbog Slavije, jer su me razvijali još od dječačkog doba. Izlazili su mi dosta puta i u susrete jer je bilo dosta izostajanja iz škole i pomagali mi na sve načine. Uz trenere Bognare sam puno naučio i stvorio pravu zrelu sliku nogometa. Slavija će uvijek biti dio mene jer je to moj kraj i Pleternica je jedno malo, lijepo i mirno mjesto. Za Pleternicu ću uvijek imati samo riječi hvale. Dakako me sjećanja najviše vežu za ekipu, jer je uvijek sve zračilo pozitivom. Vežu me odnosi također i preko moga oca, koji je također bio igrač Slavije, a trenutno je član IO kluba. To je klub koji već puno godina stvara jedne jako kvalitetne igrače, a i tako će nadam se biti i u budućnosti."




Kako usklađuješ privatnim život s nogometnim obavezama ?

"Moram priznati da je puno puta bilo bolno zbog sitnih ozlijeda, bilo je i suza… No kako dođe, tako i prođe. Glavno je bilo treniranje i škola, pa baš nisam puno vremena provodio sa obitelji i prijateljima. Nije bilo izlazaka jer su bile dvije utakmice za vikend, u to ubrajam i daleka putovanja, slab ljubavni status (smijeh)… sve u svemu, to radim s nadom da će mi se isplatiti i opet ponavljam, uz sve to prolazim s molitvom, i dok je molitve, sve će biti dobro. Bog ima za svakoga plan."




Novi trener ?

"Lokomotiva je sama po sebi jedan klub koji dosta radi s mladima, što me dosta privuklo. Trener mi je Jerko Leko, bivši reprezentativac i odličan vezni igrač, tako da na nekim stvarima se može naučiti od njega. Iznimno kvalitetan trener, pun iskustva. Treninzi su odlični i kvalitetni, sve se svodi na rad sa loptom i trkom koju slaže poseban kondicijski trener. Još se prilagođavam načinu igre, no mislim da za sada dobro sve napreduje. Ekipa je jako zrela i odlično su me prihvatili. Jako sam sretan."

Poruka za kraj ?

"Želim što više vremena provoditi s obitelji i bližnjima, to mi je trenutno glavni cilj privatno. Što se tiče nogometa, samo ću reći da je lopta okrugla, samo dragi Bog zna što će biti, nadam se najboljemu. Samo da bude zdravlja i sve bi trebalo biti dobro. Rijetki dobiju ovakvu priliku i bilo bi žalosno ne iskoristiti ju. "Stavi Boga u svemu na prvo mjesto, i vidjet ćeš, nikada nećeš biti zadnji ni u čemu.”




Dino će na debi ipak morati malo pričekati, a razlog što nije bio u konkurenciji je u liječničkom pregledu. Dino se nakon teške povrede i operacije polako vratio treninzima i utakmicama tako da ćemo i njega sigurno vrlo brzo vidjeti u planovima Jerka Leke.

"Došao sam ovdje na preporuku da vidim kakvo je stanje s mojim sposobnostima i da li se mogu nositi s prvoligaškim igračima moga uzrasta. Bilo nas je u početku priprema čak 42 i postepeno su otpadali igrači koji nisu zadovoljili struku i vidjela se odmah razlika tko je kvalitetniji. Ja sam se od početka jako dobro nosio sa svime što je trener tražio i do pripremnog dijela u  Daruvaru nas je ostalo 25. Iznimno sam zadovoljan sa svime u Lokomotivi, svakako ostajem ovdje i pokušat ću se kroz 6 mjeseci probiti do prve ekipe gdje ću nadam se pokrenuti uspješnu nogometnu karijeru. Na početku je bilo teško, nije bilo svejedno otići od obitelji, doma, djevojke, prijatelja, ali polako se navikavam i sada mi je već puno lakše. Suigrači su većinom jako susretljivi, ali kao i u svakom klubu ima par "frajerčića”."




Bitno mi je da u prvih šest mjeseci ostvarim dobar napredak , a direktor kluba mi je rekao da sam jako veliki potencijal koji bi kroz 6 mjeseci mogao dogurati i do prve ekipe. Trener je jako dobar, priča s nama, raspoložen je za šalu, nije strog i prgav već je trener koji voli objasniti i pokazati, izvesti te na pravi put i jako sam zadovoljan njime, otvoren je za dogovor i kompromis. Povreda je svoje odigrala i koliko god se činila deprimirajućom na kraju mi je dala samo dobre stvari, bolju pamet u igri i snalažljivost pa čak i čvrstoću, pametniji sam nakon svega toga tako da sam sada nadam se na pravom putu i da me vise povrede pratiti neće – povjerio nam se Dino Bognar koji trenutno ima peh jer mu je glavna konkurencija za mjesto u momčadi mladi reprezentativac Majcenić koji bi prema razvoju situacije trebao biti uskoro priključen prvoj momčadi tako da bi se Dini ubrzo moglo otvoriti mjesto u momčadi.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI