Semafori neće još neko vrijeme raditi, oštećeni dio stiže iz inozemstva

Policija regulira promet
(FOTO: M.M.)

21.08.2017. | M.M.
Pregleda: 9115

Jutros smo obišli križanja ulica K. Zvonimira-Osječka i Osječka-Industrijska u Požegi, na kojima smo zatekli vrijedne policijske službenike prometne policije koji su u vrijeme odlaska građana na posao i pojačane gustoće prometa pomagali sudionicima u prometu tjelesnim upravljanjem prometom.




Kako doznajemo uređaj za upravljanje prometom prometnim svjetlima oštećen je udarom groma tijekom prijašnjeg grmljavinskog nevremena te je van funkcije, a u tijeku je nabava novog oštećenog sklopa iz inozemstva, čime bi semafori na ovim vrlo prometnim križanjima bili u funkciji do početka školske godine.


Za to vrijeme kako smo mogli vidjeti u vrijeme dolaska i odlaska građana na posao i s posla na križanjima će sudionicima u prometu pomagati policijski službenici kao i u svako vrijeme kada se iskaže potreba. No, svakako vozačima i sudionicima u prometu nakon što semafori ne rade ostaje postupati po pravilno postavljenoj prometnoj signalizaciji - prometnim znacima koji daju prednost prolaska vozilima iz pravca Osječke i u smjeru grada i obrnuto te prometnim pravilima kojih se moraju pridržavati i u tom slučaju problema nema.





Iz osobnog iskustva možemo reći i da za vozače koji nailaze na cestu s prednošću prolaska i susreću se s kraćim čekanjima ako ne žele čekati mogu planirati putovanja obilaznim pravcima koji postoje. S obzirom na to da nismo izvješćivali o većem broju nesreća na ovim križanjima očito je da sudionici u prometu uz suradnji s prometnom policijom dobro savladavaju trenutne uvjete dok semafori ne rade, te kraća čekanja koja naravno susrećemo u svim susjednim gradovima te je potrebno samo malo strpljenja i pažnje.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI