Semafori neće još neko vrijeme raditi, oštećeni dio stiže iz inozemstva

Policija regulira promet
(FOTO: M.M.)

21.08.2017. | M.M.
Pregleda: 9106

Jutros smo obišli križanja ulica K. Zvonimira-Osječka i Osječka-Industrijska u Požegi, na kojima smo zatekli vrijedne policijske službenike prometne policije koji su u vrijeme odlaska građana na posao i pojačane gustoće prometa pomagali sudionicima u prometu tjelesnim upravljanjem prometom.




Kako doznajemo uređaj za upravljanje prometom prometnim svjetlima oštećen je udarom groma tijekom prijašnjeg grmljavinskog nevremena te je van funkcije, a u tijeku je nabava novog oštećenog sklopa iz inozemstva, čime bi semafori na ovim vrlo prometnim križanjima bili u funkciji do početka školske godine.


Za to vrijeme kako smo mogli vidjeti u vrijeme dolaska i odlaska građana na posao i s posla na križanjima će sudionicima u prometu pomagati policijski službenici kao i u svako vrijeme kada se iskaže potreba. No, svakako vozačima i sudionicima u prometu nakon što semafori ne rade ostaje postupati po pravilno postavljenoj prometnoj signalizaciji - prometnim znacima koji daju prednost prolaska vozilima iz pravca Osječke i u smjeru grada i obrnuto te prometnim pravilima kojih se moraju pridržavati i u tom slučaju problema nema.





Iz osobnog iskustva možemo reći i da za vozače koji nailaze na cestu s prednošću prolaska i susreću se s kraćim čekanjima ako ne žele čekati mogu planirati putovanja obilaznim pravcima koji postoje. S obzirom na to da nismo izvješćivali o većem broju nesreća na ovim križanjima očito je da sudionici u prometu uz suradnji s prometnom policijom dobro savladavaju trenutne uvjete dok semafori ne rade, te kraća čekanja koja naravno susrećemo u svim susjednim gradovima te je potrebno samo malo strpljenja i pažnje.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI