Milanović: ʺTo je nedopustivoʺ; Bačić: ʺSDP traži alibi za porazʺ

Zoran Milanović
(FOTO: Marko Prpić/PIXSELL)

27.03.2011. | M.N.
Pregleda: 4291

HDZ će novim izbornim zakonom "vjerojatno pokušati ušićariti nekoliko mandata", rekao je na današnjoj konferenciji za medije prvi SDP-ovac Zoran Milanović. Prema njegovim riječima, nedopustivo je u predizbornoj godini na bilo koji način mijenjati izborni zakon i pravila jer "i najmanja promjena može utjecati na izbore".
- Hrvatska pod HDZ-om je zemlja u kojoj je pravna država dramatično ugrožena, a ovaj jučerašnji potez Predsjedništva stranke je krunski dokaz za to, dodaje Milanović.

Još sinoć se po tom pitanju oglasio i HNS-ovac Radimir Čačić, koji također smatra da je to nedopustivo.

Ubrzo nakon Milanovićeva napada, oglasila se i Hrvatska demokratska zajednica. Branko Bačić, glavni tajnik HDZ-a tvrdi da izmjena Zakona ne mijenja izborna pravila i ne može utjecati na rezultate.
- HDZ-u odgovaraju i dosadašnji propisi jer je po njima dva puta dobio izbore, rekao je Bačić i dodao kako SDP ovakvim napadima "već traži alibi za poraz na predstojećim parlamentarnim izborima".


Davorin Mlakar, ministar uprave RH (HDZ) također je stao u obranu svoje stranke.
- Kada u neko područje želimo uvesti red, SDP se uvijek protivi. S druge strane, oni dosad nisu ponudili nikakvo rješenje, kazao je Mlakar.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI