SKINULI MU IMUNITET: Saborski odbor ekspresno donio odluku o Franji Luciću koji je pokušao podmititi novinara

Franjo Lucić
(FOTO: M.M.)

08.08.2017. | M.M./net.hr
Pregleda: 13608

Saborski odbor ekspresno donio odluku o Franji Luciću koji je pokušao podmititi novinara Telegrama.

Jednoglasno je potvrđeno skidanje imuniteta HDZ-ovu Franji Luciću zbog pokušaja podmićivanja Telegramovog novinara Drage Hedla. Odluku na prvoj plenarnoj sjednici mora još potvrditi Hrvatski sabor.

Predsjednik MIP-a Žarko Tušek potvrdio je da USKOK sada može nastaviti postupak protiv Franje Lucića. Samo je formalnost, prema njegovim riječima, da Sabor potvrdi odluku MIP-a. Na pitanje kako komentira činjenicu da je Lucić zadržao svoju dužnost saborskog zastupnika, Tušek je odgovorio da je riječ o zastupniku izabranom na demokratskim parlamentarnim izborima, čija krivnja još nije dokazana piše net.hr


DORH je od Sabora zatražio skidanje imuniteta HDZ-ovom Franji Luciću zbog sumnje da je  pokušao podmititi Telegramovog novinara Dragu Hedla piše net.hr


Kako stoji u njihovu zahtjevu na temelju provedenih izvida postoji osnovana sumnja da bi gospodin Lucić počinio kazneno djelo davanja mita te je stoga protiv njega potrebno donijeti rješenje o provođenju istrage, čijim će donošenjem protiv njega biti pokrenut kazneni postupak.S obzirom da Sabor ne zasjeda, skidanje imuniteta se traži od Mandatno-imunitetnog povjerenstva. Luciću, inače, za davanje mita prijeti jedna do osam godina zatvora.

Izvori bliski istrazi su krajem srpnja najavili da će nakon razgovora s Hedlom odlučiti hoće li protiv Lucića pokrenuti istragu zbog nuđenja mita piše net.hr

Saborski zastupnik HDZ-a Franjo Lucić podnio je nakon izbijanja skandala, 27. srpnja, ostavku na sve političke dužnosti u HDZ-u, na mjesto predsjednika Županijskoga odbora Požeško-slavnoske županije, člana Nacionalnoga vijeća i Središnjeg odbora stranke.

Lucić je o svom činu obavijestio i predsjednika stranke Andreja Plenkovića.

"Bez obzira na neutemeljenost optužaba, odlučio sam da ne želim biti teret svojoj stranci. Odgovorno tvrdim da nije bilo riječi o nikakvom podmićivanju kako tvrdi gospodin Hedl, a to ću, ako bude potrebno dokazati na mjerodavnom mjestu”, rekao je Lucić.

Franjo Lucić nudio je mito novinaru Dragu Hedlu tražeći zauzvrat da ne piše o njegovom poslovanju i stečaju tvrtki u njegovu vlasništvu.

Lucić je, u telefonskom razgovoru, čiji dijelovi su obavljeni u tonskom zapisu, rekao kako mu je, odustane li od teksta koji priprema, spreman platiti tri puta više nego što će mu za tekst platiti redakcija Telegrama.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI