Treba li pobjedničkom HDZ-u savjet potopljenog požeškog SDP-a?

Glavić
(FOTO: M.M.)

02.08.2017. | Ante Mandarić
Pregleda: 11424

Na Facebook stranici gospodina Željka Samardžije, SDP-ovog kandidata za župana na zadnjim Lokalnim izborima, osvanuo je sljedeći status: "Ajmo vjernici i nevjernici gledat u staklenu kuglu tko će preuzet mjesto Franje Lucića u HDZ Požeško slavonske županije. Uz veliko poštovanje ja kao SDP, ali i branitelj navijam i uvijek ću navijati za Željka Glavića."



Zanimljiv poziv gospodina Samardžije upućen HDZ-ovcima naše županije, pa hajdemo pokušati pogledati kroz staklenu kuglu da vidimo kakva bi se možda situacija mogla odviti u HDZ-u. Prvo i osnovno, uvjereni smo da požeškom HDZ-u su najmanje potrebni savjeti SDP-ovca Samardžije, ali duboko vjerujemo da je ta objava na Facebooku imala svoju namjeru.


Neki bi se upitali, koja bi to mogla biti namjera, možda iskrena podrška gospodinu Glaviću, a možda je taj status i dvosmislen. Gospodin Samardžija možda je u svom razmišljanju mislio da će HDZ na njegov prijedlog Željka Glavića odbaciti s insinuacijom tipa "Što nama SDP ima nametati naše kandidate?!". Tu se gosp. Samardžija možda malo i zeznuo jer je pogodio ravno u sredinu. Realno gledajući situaciju, u županijskom HDZ-u s različitim frakcijama i strujama, kao i u svim strankama, gospodin Glavić je možda i najbolja opcija za tu funkciju, a zašto?!


Ne samo da je gospodin Glavić sposoban za odrađivanje funkcije predsjednika ŽO HDZ-a PSŽ, on u sebi nosi izmirenje struja u županijskom HDZ-u i ima potpunu podršku vrha stranke iz Zagreba. Iz tih razloga će gospodin Glavić najvjerojatnije (gledajući u staklenu kuglu) i postati predsjednikom ŽO HDZ-a PSŽ.

Zasigurno bi na tu poziciju željeli i župan PSŽ Alojz Tomašević i gradonačelnik Požege Darko Puljašić, ali oni u sebi ne nose taj duh pomirenja i smirivanja tenzija u ŽO HDZ-a. Iz provjerenih izvora doznajemo da je vrh stranke svjestan problematike u ŽO HDZ-a PSŽ i zasigurno će vrh stranke utjecati na izbor kandidata s namjerom da dovede red i mir nakon vakuuma dugogodišnjeg predsjednika stranke Franje Lucića.

Na našu procjenu je relativno sigurno da će gospodin Glavić, kao najbolji mogući kandidat, biti predložen i zbog toga smo s njim stupili u kontakt.

U telefonskom razgovoru s gospodinom Glavićem danas, naš urednik mu je postavio direktno pitanje što on sam misli o tom prijedlogu gospodina Samardžije, na što je Glavić rekao sljedeće: "Zahvaljujem se gospodinu Samardžiji što je predložio da ja budem zamjenik Franje Lucića u ŽO HDZ-a PSŽ, ali smatram da je to odluka unutar HDZ-a i uvjeren sam da će ŽO HDZ-a PSŽ donijeti najbolju moguću odluku, tko god bio kandidat." Na ponovni upit urednika bi li gospodin Glavić prihvatio tu funkcije, Glavić je odgovorio kako će o tome razmišljati ako stranka s tim prijedlogom dođe do njega, što u ovom trenutku nije slučaj, te zaključio kako je ta funkcija časna i važna te će o njoj razmišljati ako za to dođe vrijeme.

Svjesni smo da će ovaj članak biti čitan i u Zagrebu i zbog toga izražavamo pozitivno iznenađenje prema salomonskoj i pametnoj odluci iz vrha stranke, naravno ako Željko Glavić bude njihov favorit, a ne zato što ga predlaže SDP.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI