Treba li pobjedničkom HDZ-u savjet potopljenog požeškog SDP-a?

Glavić
(FOTO: M.M.)

02.08.2017. | Ante Mandarić
Pregleda: 11406

Na Facebook stranici gospodina Željka Samardžije, SDP-ovog kandidata za župana na zadnjim Lokalnim izborima, osvanuo je sljedeći status: "Ajmo vjernici i nevjernici gledat u staklenu kuglu tko će preuzet mjesto Franje Lucića u HDZ Požeško slavonske županije. Uz veliko poštovanje ja kao SDP, ali i branitelj navijam i uvijek ću navijati za Željka Glavića."



Zanimljiv poziv gospodina Samardžije upućen HDZ-ovcima naše županije, pa hajdemo pokušati pogledati kroz staklenu kuglu da vidimo kakva bi se možda situacija mogla odviti u HDZ-u. Prvo i osnovno, uvjereni smo da požeškom HDZ-u su najmanje potrebni savjeti SDP-ovca Samardžije, ali duboko vjerujemo da je ta objava na Facebooku imala svoju namjeru.


Neki bi se upitali, koja bi to mogla biti namjera, možda iskrena podrška gospodinu Glaviću, a možda je taj status i dvosmislen. Gospodin Samardžija možda je u svom razmišljanju mislio da će HDZ na njegov prijedlog Željka Glavića odbaciti s insinuacijom tipa "Što nama SDP ima nametati naše kandidate?!". Tu se gosp. Samardžija možda malo i zeznuo jer je pogodio ravno u sredinu. Realno gledajući situaciju, u županijskom HDZ-u s različitim frakcijama i strujama, kao i u svim strankama, gospodin Glavić je možda i najbolja opcija za tu funkciju, a zašto?!


Ne samo da je gospodin Glavić sposoban za odrađivanje funkcije predsjednika ŽO HDZ-a PSŽ, on u sebi nosi izmirenje struja u županijskom HDZ-u i ima potpunu podršku vrha stranke iz Zagreba. Iz tih razloga će gospodin Glavić najvjerojatnije (gledajući u staklenu kuglu) i postati predsjednikom ŽO HDZ-a PSŽ.

Zasigurno bi na tu poziciju željeli i župan PSŽ Alojz Tomašević i gradonačelnik Požege Darko Puljašić, ali oni u sebi ne nose taj duh pomirenja i smirivanja tenzija u ŽO HDZ-a. Iz provjerenih izvora doznajemo da je vrh stranke svjestan problematike u ŽO HDZ-a PSŽ i zasigurno će vrh stranke utjecati na izbor kandidata s namjerom da dovede red i mir nakon vakuuma dugogodišnjeg predsjednika stranke Franje Lucića.

Na našu procjenu je relativno sigurno da će gospodin Glavić, kao najbolji mogući kandidat, biti predložen i zbog toga smo s njim stupili u kontakt.

U telefonskom razgovoru s gospodinom Glavićem danas, naš urednik mu je postavio direktno pitanje što on sam misli o tom prijedlogu gospodina Samardžije, na što je Glavić rekao sljedeće: "Zahvaljujem se gospodinu Samardžiji što je predložio da ja budem zamjenik Franje Lucića u ŽO HDZ-a PSŽ, ali smatram da je to odluka unutar HDZ-a i uvjeren sam da će ŽO HDZ-a PSŽ donijeti najbolju moguću odluku, tko god bio kandidat." Na ponovni upit urednika bi li gospodin Glavić prihvatio tu funkcije, Glavić je odgovorio kako će o tome razmišljati ako stranka s tim prijedlogom dođe do njega, što u ovom trenutku nije slučaj, te zaključio kako je ta funkcija časna i važna te će o njoj razmišljati ako za to dođe vrijeme.

Svjesni smo da će ovaj članak biti čitan i u Zagrebu i zbog toga izražavamo pozitivno iznenađenje prema salomonskoj i pametnoj odluci iz vrha stranke, naravno ako Željko Glavić bude njihov favorit, a ne zato što ga predlaže SDP.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI