Jedan je pao, ostaje još jedan

SDP
(FOTO: Aleksandar Grlić)

31.07.2017. | Ante Mandarić
Pregleda: 14217

Nije nepoznato da se godinama vodi bitka između dva titana- Lucića i Ronka. Njih su dvojica bila Alfa i Omega u našoj županiji, baš kao što su to prije mnogo godina bili Bagarić i Bajt. Svim titanima u povijesti slijedi ista sudbina. PAD, bili oni toga svjesni ili ne.

Da se razumijemo, Lucić nije pao zbog pokušaja podmićivanja novinara, to je apsolutna glupost jer da je to htio raditi, trebao je lokalne novinare podmićivati, a mi možemo otvoreno reći da nama nikad nije ponudio novac za bilo što (ne)napisano. Iskreno, malo nam je žao jer u Zagrebu jedan članak vrijedi 3500 kuna, koliko je naša mjesečna plaća.

Ako je i želio nekoga podmititi, logika nalaže da bi to napravio prvo u svojoj županiji i na svom teritoriju te samim time spriječio da se nađe u ovakvoj situaciji. Primjera radi, moja mama živi u Cisti Velikoj i ne zna tko je Franjo Lucić, ali čita Telegram.hr, isto kao i moja rođakinja koja je časna sestra u Dubrovniku. Time želim reći da su lokalni mediji itekako zanimljiviji lokalnim šerifima jer upravo ti mediji imaju utjecaj na birače. Znamo da ne može netko iz Dubrovnika glasati za nekog u Požegi i obrnuto.


O Franji Luciću možemo misliti što god nas je volja, no jedno je sigurno, pored svih afera koje se vrte oko njega, ovo je najmanja moguća koja mu je trebala načiniti štetu, stoga zaključujemo da se u pozadini ipak krije nešto drugo, veće i jače, a ne ova glupost od 3000 kuna. Pogotovo kad svi znamo za 28,1 milijuna kuna duga. Što god da je, kad tad će izaći na vidjeli i znat će se pravi razlog iza ove pompe.


Podsjetimo, mi smo jedini kao daleko vodeći portal u našoj županiji po čitanosti (svi zajedno nemaju čitanost kao mi- i to je jasno i onima koji žele priznati i onima koji ne žele) prvi prenijeli vijest o Lucićevom pokušaju podmićivanja novinara Telegram.hr-a, Ostali, očekivano, nisu mrdnuli malim prstom, nego su tek nakon nas i nakon te vijesti u dnevnicima, teška srca morali prenijeti spomenuti događaj.

Sad na glavnu temu ovog članka.

A to je naš dragi SDP, u ovom slučaju dr. Marijan Cesarik u zamjeni preostalog titana koji boravi na nepoznatoj lokaciji (glasine kruže da je na edukaciji u S. Koreji kod Kim Jong un-a). Ova dugogodišnja bitka između Lucića i Ronka završila je tekstom poškropljenim posvećenom vodom kojeg u cijelosti prenosimo s rva.hr i konferencije koju je SDP održao na koju, po dobrom starom običaju, nismo bili pozvani.

---------------------------------------

Tekst s SDP-ove konferencije:

"Ne želimo da poruka ove tiskovne konferencije bude čuđenje za njegova postupanja, niti osuda tih postupanja, mada sada to svi čine, i to upravo oni koji su do sada o svemu tome šutjeli, čak što više i štitili." – rekao je Cesarik.

"Sada se na veliko govori o njegovim nezakonitim postupcima, dok su Policija i Državna odvjetništva na svim razinama šutjeli i time podgrijavali njegovu moć, koja je rasla do te razine da može činiti sve, da može kupiti svakoga, a po onoj narodnoj "za posije". Povjerenje građana na izborima je pretvoreno u privilegirano pravo na trijumf. Cijela državna vlast mu se poklonila svojim dolaskom i tako još više podgrijavala njegov osjećaj moći. A onda je kao grom iz vedra neba, ugrožena je sva ta moć, sve se srušilo kao kula od karata. I od tog rušenja, od grude snijega do lavine, ne nazire se kraj." – rekao je Cesarik.

Smatra kako požeško - slavonski HDZ nosi teško breme, koje je novonastalom situacijom postalo još teže.

"Nismo ni svjesni koliko. Za izlazak iz ovog bremenitog gliba bit će im potrebno puno mudrosti i snage. I zato je moja namjera na ovoj tiskovnoj konferenciji, poručiti članovima požeško - slavonskog HDZ-a, da u ovom teškom trenutku smognu snage i prevladaju novonastalu situaciju, kako bi na zdravim osnovama doprinijeli boljitku naše županije." – poručio je Cesarik.

Kraj teksta

--------------------------------------

E sad... što se može izvući iz ovih beznačajnih i ublaženih fraza te neznačajnih rečenica!? Ova tiskovna je doista beznačajna i iznenadilo nas je što održana nekoliko dana nakon samog Lucićevog "pada" . Toliko neznačajnih rečenica i besmislenih poruka nismo čuli dugo, tekst kao da je svetom vodom pisan i nismo ga do kraja shvatili.

Dakle, glavni događaj u Požegi nakon oslobođenja od Turaka kroz fra Luku je rušenje utvrde Lucić u našoj županiji, a SDP-ova reakcija na to je apsolutna nikakva.

Čak mislimo da je SDP uvidio kako HDZ u našoj županiji korača prema 100 %, u tom je razmišljanju valjda i dr. Marijan Cesarik govorio na konferenciji jer zna da će ostatak svog života morati provesti u "plavoj" sredini i ovdje zaraditi mirovinu te da se nije pametno zamjerati HDZ-u u ovom društvu, pogotovo kad svi mislimo da SDP u našoj županiji neće na vlast doći narednih 30 godina. Samo ovakav zaključak opravdava tu blagu reakciju.

Ako SDP tako razmišlja, što bi mi obični smrtnici onda trebali!?

Redakcija 034 Portala želi ovim putem poželjeti sreću HDZ-u. Živio HDZ, živjeli naši političari, pa čak i Kovačević u Jakšiću. Živjeli narednih 30 godina bar!


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI