NASLOVNAPOŽEGAPOLITIKAARHIV


SDP (FOTO: Aleksandar Grlić)

LUCIĆ I RONKO- LJUBAV I STRAST
Jedan je pao, ostaje još jedan

31.07.2017. | Ante Mandarić PREGLEDA: 10109

Nije nepoznato da se godinama vodi bitka između dva titana- Lucića i Ronka. Njih su dvojica bila Alfa i Omega u našoj županiji, baš kao što su to prije mnogo godina bili Bagarić i Bajt. Svim titanima u povijesti slijedi ista sudbina. PAD, bili oni toga svjesni ili ne.

Da se razumijemo, Lucić nije pao zbog pokušaja podmićivanja novinara, to je apsolutna glupost jer da je to htio raditi, trebao je lokalne novinare podmićivati, a mi možemo otvoreno reći da nama nikad nije ponudio novac za bilo što (ne)napisano. Iskreno, malo nam je žao jer u Zagrebu jedan članak vrijedi 3500 kuna, koliko je naša mjesečna plaća.

Ako je i želio nekoga podmititi, logika nalaže da bi to napravio prvo u svojoj županiji i na svom teritoriju te samim time spriječio da se nađe u ovakvoj situaciji. Primjera radi, moja mama živi u Cisti Velikoj i ne zna tko je Franjo Lucić, ali čita Telegram.hr, isto kao i moja rođakinja koja je časna sestra u Dubrovniku. Time želim reći da su lokalni mediji itekako zanimljiviji lokalnim šerifima jer upravo ti mediji imaju utjecaj na birače. Znamo da ne može netko iz Dubrovnika glasati za nekog u Požegi i obrnuto.

O Franji Luciću možemo misliti što god nas je volja, no jedno je sigurno, pored svih afera koje se vrte oko njega, ovo je najmanja moguća koja mu je trebala načiniti štetu, stoga zaključujemo da se u pozadini ipak krije nešto drugo, veće i jače, a ne ova glupost od 3000 kuna. Pogotovo kad svi znamo za 28,1 milijuna kuna duga. Što god da je, kad tad će izaći na vidjeli i znat će se pravi razlog iza ove pompe.

Podsjetimo, mi smo jedini kao daleko vodeći portal u našoj županiji po čitanosti (svi zajedno nemaju čitanost kao mi- i to je jasno i onima koji žele priznati i onima koji ne žele) prvi prenijeli vijest o Lucićevom pokušaju podmićivanja novinara Telegram.hr-a, Ostali, očekivano, nisu mrdnuli malim prstom, nego su tek nakon nas i nakon te vijesti u dnevnicima, teška srca morali prenijeti spomenuti događaj.

Sad na glavnu temu ovog članka.

A to je naš dragi SDP, u ovom slučaju dr. Marijan Cesarik u zamjeni preostalog titana koji boravi na nepoznatoj lokaciji (glasine kruže da je na edukaciji u S. Koreji kod Kim Jong un-a). Ova dugogodišnja bitka između Lucića i Ronka završila je tekstom poškropljenim posvećenom vodom kojeg u cijelosti prenosimo s rva.hr i konferencije koju je SDP održao na koju, po dobrom starom običaju, nismo bili pozvani.

---------------------------------------

Tekst s SDP-ove konferencije:

"Ne želimo da poruka ove tiskovne konferencije bude čuđenje za njegova postupanja, niti osuda tih postupanja, mada sada to svi čine, i to upravo oni koji su do sada o svemu tome šutjeli, čak što više i štitili." – rekao je Cesarik.

"Sada se na veliko govori o njegovim nezakonitim postupcima, dok su Policija i Državna odvjetništva na svim razinama šutjeli i time podgrijavali njegovu moć, koja je rasla do te razine da može činiti sve, da može kupiti svakoga, a po onoj narodnoj "za posije". Povjerenje građana na izborima je pretvoreno u privilegirano pravo na trijumf. Cijela državna vlast mu se poklonila svojim dolaskom i tako još više podgrijavala njegov osjećaj moći. A onda je kao grom iz vedra neba, ugrožena je sva ta moć, sve se srušilo kao kula od karata. I od tog rušenja, od grude snijega do lavine, ne nazire se kraj." – rekao je Cesarik.

Smatra kako požeško - slavonski HDZ nosi teško breme, koje je novonastalom situacijom postalo još teže.

"Nismo ni svjesni koliko. Za izlazak iz ovog bremenitog gliba bit će im potrebno puno mudrosti i snage. I zato je moja namjera na ovoj tiskovnoj konferenciji, poručiti članovima požeško - slavonskog HDZ-a, da u ovom teškom trenutku smognu snage i prevladaju novonastalu situaciju, kako bi na zdravim osnovama doprinijeli boljitku naše županije." – poručio je Cesarik.

Kraj teksta

--------------------------------------

E sad... što se može izvući iz ovih beznačajnih i ublaženih fraza te neznačajnih rečenica!? Ova tiskovna je doista beznačajna i iznenadilo nas je što održana nekoliko dana nakon samog Lucićevog "pada" . Toliko neznačajnih rečenica i besmislenih poruka nismo čuli dugo, tekst kao da je svetom vodom pisan i nismo ga do kraja shvatili.

Dakle, glavni događaj u Požegi nakon oslobođenja od Turaka kroz fra Luku je rušenje utvrde Lucić u našoj županiji, a SDP-ova reakcija na to je apsolutna nikakva.

Čak mislimo da je SDP uvidio kako HDZ u našoj županiji korača prema 100 %, u tom je razmišljanju valjda i dr. Marijan Cesarik govorio na konferenciji jer zna da će ostatak svog života morati provesti u "plavoj" sredini i ovdje zaraditi mirovinu te da se nije pametno zamjerati HDZ-u u ovom društvu, pogotovo kad svi mislimo da SDP u našoj županiji neće na vlast doći narednih 30 godina. Samo ovakav zaključak opravdava tu blagu reakciju.

Ako SDP tako razmišlja, što bi mi obični smrtnici onda trebali!?

Redakcija 034 Portala želi ovim putem poželjeti sreću HDZ-u. Živio HDZ, živjeli naši političari, pa čak i Kovačević u Jakšiću. Živjeli narednih 30 godina bar!


Tagovi: politika, hdz, Sdp, lucić, ronko, požega

48 SATI NA 034PORTALU

.

Sutra od 13 sati počinje autocross utrka na Poljanicama iznad Velike

.

Druženje predsjednika SDP-a Bernardića s članovima i simpatizerima stranke u Požegi 15.6.2019.

.

Subotnja sunčana šetnja Požegom 15.6.2019.

.

Vetovčanin Boris Šipura postao vojni pilot

.

Napasni komarci: Kako se zaštititi i smanjiti im broj?

.

100 GODINA NK “HAJDUK” PAKRAC Promocija knjige i izložba za našeg stogodišnjaka

.

Raspored završnice Lipik 3x3 Challengera

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Rustik kamini

Kuca Jaksic

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Autoceste su od danas skuplje. Evo koliko ćete sad plaćati put do mora

.

Završetak izobrazbe 39. naraštaja Napredne dočasničke izobrazbe u Požegi

.

ŠRD MRENA Brodski Drenovac - Uspješni zaslužuju potporu

.

Danas još vruće, sutra kiša

.

U Velikoj održana radionica „Tako su tkali naši stari“

.

Završna priredba u Hrvatskom domu u Pakracu

.

Evo kako su se pleternički osmaši rastali od osnovne škole

.

Dvodnevni međunarodni spektakl ulične košarke u Lipiku počinje danas!

.

Jučer lakša prometna nesreća u Lipiku

.

Povjerenstvo za prevenciju Pakrac: Djecu čuvati od automobila i mobitela!

.

I NAPOKON GOTOVO: Danas je zadnji dan škole, djeca presretna, a i neki roditelji!

.

Područna škola Bučje: Priredbom na zaslužene ljetne praznike

.

Počela su sniženja u popularnim trgovinama: Haljine i majice mogu se naći već za 50 kuna

.

Zaprašivanje komaraca u parku u Lipiku

.

Sutra Gorica na kutjevačkoj promociji plasmana u Treću HNL i otvorenju Fitness centra Kutjevo

FOTONALAZ

FOTKA DANA: Samo u Požegi- konj na cesti!