Među HDZ-ovim donatorima i jedna požeška tvrtka

Plenković i Karamarko
(FOTO: Index.hr)

22.07.2017. | Index.hr
Pregleda: 18272

U prvoj polovici godine Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) dobila je čak 4,1 milijuna kuna donacija, a osim prilično visokog iznosa zanimljiva su i imena poduzetnika koji su financirali vladajuću stranku.

Kada je Andrej Plenković preuzimao stranku, najavio je transparentno financiranje HDZ-a. Rezultat? Premda na njegovoj listi nema tvrtki povezanih s ruskim kapitalom, ostali su mu vjerni ključni Karamarkovi donatori, pojačani s još nekim imenima koja su se povlačila po starim ili novim aferama.

Mi ćemo ovdje nabrojati samo donatore iz naše županije.


Presoflex gradnja iz Požege, koja je ranije bila u vlasništvu tamošnjeg utjecajnog HDZ-ovca Josipa Galića, donirala je 80.000 kuna. Galić je svojevremeno bio spominjan u poslu prodaje državnog zemljišta u Novom Vinodolskom, koje je bio jeftino kupio pa prodao četiri puta skuplje nakon što je zona postala poslovna, no prijave su odbačene. Umjesto Josipa Galića, prije nekoliko godina vlasnik je postao Ino Galić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI