NASLOVNAJAKŠIĆPOLITIKAARHIV
Priopćenje za javnost!

FOTO: Čitatelj

OPĆINA JAKŠIĆ

Priopćenje za javnost!

21.07.2017. | M.R. PREGLEDA: 9311

Zamoljeni ispred oporbene petorke Općinskog vijeća općine Jakšić prenosimo u cijelosti Priopćenje za javnost putem kojeg isti nastoje izvijestiti stanovnike Općine o trenutačnoj situaciji a nakon po njihovu sudu nelegitimnog konstituiranja Općinskog vijeća 04.07.2017. godine.

Slijedi priopćenje ;

Poštovani stanovnici općine Jakšić, ponukani najnovijim događanjima osjetili smo potrebu ali obvezu prema Vama da Vas izvijestimo o najnovijim događanjima a koji u mnogočemu utječu na tijek života svih nasa,kako danas tako i u budućnosti.


Ovih dana je na adresu predsjednika Općinskog vijeća gsp. Domagoja Oreškog, načelnika gsp. Kovačevića te našega kolege vijećnika gsp. Raguža ( koji je ispred nas uputio prigovor na konstituirajuću sjednicu Općinskog vijeća) pristigao službeni zahtjev ispred Ministrastva uprave putem kojega zahtjevaju dostavu cjelokupnog materijala zajedno sa zapisnikom sa doržane sjenice općinskog vijeća od 04.07.2017. godine a u svrhu nadzora provedbe naznačene sjednice u skladu Poslovnika i Statuta općine Jakšić. U poptisu je osobno ministar gsp. Lovro Kuščević.

Kao što Vam je poznato oporbena petorka ( Nezavisna lista gsp. Biondića, Nezavisna lista gsp. Raguža te vijećnica ispred SDP-e) je uputila prigovor Ministartsvu uprave a zbog protuposlovničkog postupanja pri izboru predsjednika Općinskog vijeća uslijed čega je došlo do kršenja odredbi Poslovnika točnije točke 9,st.4. u dijelu gdje se decidirano kaže da vijećnik može poduprijeti potpisom samo jedan prijedlog. Budući da su vijećnici Nezavisne liste "Za bolje sutra" gsp. Domagoj Oreški i gđa. Natalija Baričević svojim poptisima poduprijeli dva prijedloga ostvareni su svi uvjeti za uloženi prigovor.


Stoga apelirano na još uvijek aktualnog predsjednika Općinskog vijeća gsp. Oreškog da žurno sazove sjednicu Općinskog vijeća kako bi se usvojio zapisnik sa sjedniuce od 04.07.2017. godine jer je to preduvjet da se kompletira potrebita a zatražena dokumentacije ispred Ministarstva uprave.

Bitno je postupiti žurno kako ne bi neke vitalne odluke Općinskog vijeća dovelo u pitanje npr. povrat subvencioniranja prijevoza srednjoškolskih učenika te odluke o stipendiranju svih redovnih studenata s područja Općine ali i niz drugih proaktivnih i životno potrebnih poteza na korist najvećeg dijela stanovnika.

Pozivamo također gsp. Oreškog da se urazumi i počne kao predsjednik Općinskog vijeća komunicirati s oporbenom petorkom ( izbjegava odgovarati na službene mailove putem kojih oporbena petorka predlaže točke dnevnog reda buduću sjednice Općinskog vijeća) te čim prije zatomi u sebi animozitet i ljutnju budući da se sam svojim odlukama doveo u sadašnju poziciju.

Izvješćujemo svekoliku javnost da smo provjerom utvrdili da gsp. Kovačević u svojem nedavnom istupu putem intervjua ( na jednom portalu) a gdje je vrlo rezolutno optužio bivšu pročelnicu Jedinstvenog upravnog odjela za krađu određene dokumentacije nikada nije podnio kaznenu prijavu putem policije za isto nedjelo!

Isto sugerira da je izrečena optužba lažna ili iz određenog razloga ( straha) istu nije prijavio.Bilo bi vrlo zanimljivo kada bi se utvrdilo činjenično stanje jer je optužba iznimno teška koja zahtjeva temeljito obrazloženje.

Nadalje želimo istaknuti da smo uputili prijavu Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa protiv načelnika gsp. Kovačevića jer je u nizu događaja postupio protiv interesa općine Jakšić i njezinih stanovnika pogodujući određenim tvrtkama i osobama a što smo vrlo precizno naveli u prijavi. Kao izabrani vijećnici imamo na to pravo i to koristimo bez unaprijed donesenog stava je li ili nije netko kriv.

Želimo biti i jesmo aktivni vijećnici stoga smo između niza prdloženih točaka dnevnog reda buduće sjednice Općinskog vijeća predložili reviziju poslovanja Općine unatrag deset godina kako bi na taj način demistificirali sve činjneice koje su iznijetie u predizbornoj kampanji ali i kasnije a koje sugeriraju na netransparentno postupanje načelnika gsp. Kovačevića kada je u pitanju povjerena mu skrb za materijalne i ine resurse Općine.

Smatramo da je to najbolji i najtransparentniji način jednog novog početka rada i funkcioniranja Općinskog vijeća u jednim sasvim bitno drugačijim okolnostima u odnosu na dosadašnji način rada.

Ukoliko predsjednik Općinskog vijeća bude protivan našemu zahtjevu ( iz nekog razloga) oporbena petorka je spremna pozvati službenim putem USKOK radi definiranja određenih pojavnosti koje iznimno sugeriraju na nedozvoljeni pristup i ponašanje kako načelnika gsp. Kovačevića tako i bivšeg saziva Općinskog vijeća koje je amenovalo iste.

Isto tako želimo a zbog teških optužbi gsp. Kovačevića ( optužio je osobu za tešku krađu dokumenata) kao vijećnici Općinskog vijeća pozvati na sjednicu bivšu pročelnicu te joj omogućiti da iznese odnosno dati prigodu da prikaže svoju obranu a što bi svima nama bilo od koristi kod raščićavanja nagomilanih problema i nefunkcioniranja Jedinstvenog upravnog odjela općine jakšić.

Želimo biti poštovani stanovnici općine Jakšić doista Vaši predstavnici na koje se možete u potpunosti osloniti i vjerovati kada su u pitanju interesi svih nas. Slobodno nas kontaktirajte i dajte prijedloge koji mogu poboljšati život unutar Vašega okruženja.

Prije nekoliko dana je nastala velika strka unutar Općine a u sklopu prijave jednog našeg suseljana u svezi divljeg deponija o kojemu je gsp. Kovačević više puta upoznat no nije mario da isti i riješi.

Prijavom prema gsp. Tolušiću a koji je odreagirao vrlo promptno i učinkovito problem deponija je riješen maestralno brzo i učinkovito te omogućio velikom broju ljudi toga područja da se riješi neugodnosti svih vrsti.

Budite hrabri i odvažni,nastupajte bez straha i pretjeranog respekta jer to je jedini način da zajednica zaživi i učini iskorak u boljitak što je u konačnici cilj i nas oporbene petorke.

Samo na taj i takav način ćemo zajedno srušiti sve barijere koje su godinama građene zbog interesa nekolicine a na uštrb većine.

Na koncu Vas pozivamo da pozorno pratite tijek događanja jer smo uvjereni da će Ministarstvo uprave brzo i djelotvorno razriješiti trenutačni problem unutar općinskog vijeća kako bi isto bilo svima Vama na usluzi i raspolaganju.

S poštovanjem,

Oporbena petorka Općinksog vijeća

Tagovi: jakšić, Općina

48 SATI NA 034PORTALU

.

Sutra će sud u Sl. Brodu donijeti konačnu presudu u slučaju župana Tomaševića

.

Trgovina odjećom ʺNew Yorkerʺ se uskoro otvara u Požegi?!

.

Igrači MNK Birtijca se s turnira u Njemačkoj vratili s osvojenim prvim mjestom

.

Na tečajnoj listi Hrvatske narodne banke, kuna ojačala prema euru

.

Požeška gimnazijalka Ivona Halas se natječe na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca u Rusiji

.

ČESTE SITUACIJE NA CESTAMA: Što učiniti nakon nesreće s sitnom divljači?

.

Zbog sanacijskih radova na Policijskoj postaji Pakrac ulaz je kroz stražnja vrata

.

Tradicionalni uspon na najviši vrh Požeške gore – Kapavac (618 mnv)

.

Mališani škole nogometa NK Mladost Pavlovci sudjelovali na preko 60 nogometnih turnira

.

Jučer tri prometne nesreće, s dva mjesta događaja vozači pobjegli

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

Rustik kamini

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Osnovnoškolci iz Antuna Kanižlića posjetili Javnu vatrogasnu postrojbu Požega

.

PALE CIJENE GORIVA: Najzadovoljniji će biti oni koji voze na dizel

.

Požega kroz objektiv Siniše Vraneša

.

SINOĆ U TRENKOVU: U zavoju sletio s kolnika pa udario u stablo

.

U Lipiku nagradu za najljepšu božićnu okućnicu dobila obitelj Kaurin

.

Vrijeme danas pretežno oblačno, sredinom dana i poslijepodne ponegdje sunčana razdoblja

.

VINCELOVO U B. DRENOVCU: Tradicija u službi razvoja ruralnog turizma

.

ŽKK Plamen Požega uvjerljivo poražene na gostovanju kod KK Trešnjevka 2009 u 10. kolu 1. HKL

.

Kod Leštata prevrtanje kamiona, vozača izvlačili iz kabine

.

Pogledajte kako se semafor kod Calimera blesira

.

U policijskoj akciji ovaj vikend utvrđeno je 48 prekršaja, od čega je 14 zbog vožnje pod utjecajem alkohola

.

Kod Kutjeva zaustavljen 53-godišnjak s 1,84 promila alkohola, vikend još obilježile provale, krađa, prometne nesreće

.

U proljeće kreću prijave za dugo očekivanu energetsku obnovu obiteljskih kuća

.

Obitelj Markota iz Pleternice proslavila Vincelovo u svojoj vinariji

.

Nakon potražnih akcija s kojima je HGSS Stanica Požega započela godinu, njihove aktivnosti se ne smanjuju

.

Hoćemo li uopće imati pravu zimu i snijeg? Objavljena prognoza do kraja veljače

.

POU Obris u Požegi provodi osposobljavanje za konobara/icu te priprematelja/ icu pića i napitaka

.

Županijska liga protiv raka Požega obilježila 50 godina osnivanja

.

Susret predsjednika Konferencije europskih Crkava s Vijećem HBK za ekumenizam i dijalog

.

Danas pretežno sunčano uz umjerenu naoblaku

FOTONALAZ

Pogledajte kako se semafor kod Calimera blesira