NASLOVNAJAKŠIĆPOLITIKAARHIV
Priopćenje za javnost!

FOTO: Čitatelj

OPĆINA JAKŠIĆ

Priopćenje za javnost!

21.07.2017. | M.R. PREGLEDA: 9147

Zamoljeni ispred oporbene petorke Općinskog vijeća općine Jakšić prenosimo u cijelosti Priopćenje za javnost putem kojeg isti nastoje izvijestiti stanovnike Općine o trenutačnoj situaciji a nakon po njihovu sudu nelegitimnog konstituiranja Općinskog vijeća 04.07.2017. godine.

Slijedi priopćenje ;

Poštovani stanovnici općine Jakšić, ponukani najnovijim događanjima osjetili smo potrebu ali obvezu prema Vama da Vas izvijestimo o najnovijim događanjima a koji u mnogočemu utječu na tijek života svih nasa,kako danas tako i u budućnosti.


Ovih dana je na adresu predsjednika Općinskog vijeća gsp. Domagoja Oreškog, načelnika gsp. Kovačevića te našega kolege vijećnika gsp. Raguža ( koji je ispred nas uputio prigovor na konstituirajuću sjednicu Općinskog vijeća) pristigao službeni zahtjev ispred Ministrastva uprave putem kojega zahtjevaju dostavu cjelokupnog materijala zajedno sa zapisnikom sa doržane sjenice općinskog vijeća od 04.07.2017. godine a u svrhu nadzora provedbe naznačene sjednice u skladu Poslovnika i Statuta općine Jakšić. U poptisu je osobno ministar gsp. Lovro Kuščević.

Kao što Vam je poznato oporbena petorka ( Nezavisna lista gsp. Biondića, Nezavisna lista gsp. Raguža te vijećnica ispred SDP-e) je uputila prigovor Ministartsvu uprave a zbog protuposlovničkog postupanja pri izboru predsjednika Općinskog vijeća uslijed čega je došlo do kršenja odredbi Poslovnika točnije točke 9,st.4. u dijelu gdje se decidirano kaže da vijećnik može poduprijeti potpisom samo jedan prijedlog. Budući da su vijećnici Nezavisne liste "Za bolje sutra" gsp. Domagoj Oreški i gđa. Natalija Baričević svojim poptisima poduprijeli dva prijedloga ostvareni su svi uvjeti za uloženi prigovor.

Stoga apelirano na još uvijek aktualnog predsjednika Općinskog vijeća gsp. Oreškog da žurno sazove sjednicu Općinskog vijeća kako bi se usvojio zapisnik sa sjedniuce od 04.07.2017. godine jer je to preduvjet da se kompletira potrebita a zatražena dokumentacije ispred Ministarstva uprave.

Bitno je postupiti žurno kako ne bi neke vitalne odluke Općinskog vijeća dovelo u pitanje npr. povrat subvencioniranja prijevoza srednjoškolskih učenika te odluke o stipendiranju svih redovnih studenata s područja Općine ali i niz drugih proaktivnih i životno potrebnih poteza na korist najvećeg dijela stanovnika.

Pozivamo također gsp. Oreškog da se urazumi i počne kao predsjednik Općinskog vijeća komunicirati s oporbenom petorkom ( izbjegava odgovarati na službene mailove putem kojih oporbena petorka predlaže točke dnevnog reda buduću sjednice Općinskog vijeća) te čim prije zatomi u sebi animozitet i ljutnju budući da se sam svojim odlukama doveo u sadašnju poziciju.

Izvješćujemo svekoliku javnost da smo provjerom utvrdili da gsp. Kovačević u svojem nedavnom istupu putem intervjua ( na jednom portalu) a gdje je vrlo rezolutno optužio bivšu pročelnicu Jedinstvenog upravnog odjela za krađu određene dokumentacije nikada nije podnio kaznenu prijavu putem policije za isto nedjelo!

Isto sugerira da je izrečena optužba lažna ili iz određenog razloga ( straha) istu nije prijavio.Bilo bi vrlo zanimljivo kada bi se utvrdilo činjenično stanje jer je optužba iznimno teška koja zahtjeva temeljito obrazloženje.

Nadalje želimo istaknuti da smo uputili prijavu Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa protiv načelnika gsp. Kovačevića jer je u nizu događaja postupio protiv interesa općine Jakšić i njezinih stanovnika pogodujući određenim tvrtkama i osobama a što smo vrlo precizno naveli u prijavi. Kao izabrani vijećnici imamo na to pravo i to koristimo bez unaprijed donesenog stava je li ili nije netko kriv.

Želimo biti i jesmo aktivni vijećnici stoga smo između niza prdloženih točaka dnevnog reda buduće sjednice Općinskog vijeća predložili reviziju poslovanja Općine unatrag deset godina kako bi na taj način demistificirali sve činjneice koje su iznijetie u predizbornoj kampanji ali i kasnije a koje sugeriraju na netransparentno postupanje načelnika gsp. Kovačevića kada je u pitanju povjerena mu skrb za materijalne i ine resurse Općine.

Smatramo da je to najbolji i najtransparentniji način jednog novog početka rada i funkcioniranja Općinskog vijeća u jednim sasvim bitno drugačijim okolnostima u odnosu na dosadašnji način rada.

Ukoliko predsjednik Općinskog vijeća bude protivan našemu zahtjevu ( iz nekog razloga) oporbena petorka je spremna pozvati službenim putem USKOK radi definiranja određenih pojavnosti koje iznimno sugeriraju na nedozvoljeni pristup i ponašanje kako načelnika gsp. Kovačevića tako i bivšeg saziva Općinskog vijeća koje je amenovalo iste.

Isto tako želimo a zbog teških optužbi gsp. Kovačevića ( optužio je osobu za tešku krađu dokumenata) kao vijećnici Općinskog vijeća pozvati na sjednicu bivšu pročelnicu te joj omogućiti da iznese odnosno dati prigodu da prikaže svoju obranu a što bi svima nama bilo od koristi kod raščićavanja nagomilanih problema i nefunkcioniranja Jedinstvenog upravnog odjela općine jakšić.

Želimo biti poštovani stanovnici općine Jakšić doista Vaši predstavnici na koje se možete u potpunosti osloniti i vjerovati kada su u pitanju interesi svih nas. Slobodno nas kontaktirajte i dajte prijedloge koji mogu poboljšati život unutar Vašega okruženja.

Prije nekoliko dana je nastala velika strka unutar Općine a u sklopu prijave jednog našeg suseljana u svezi divljeg deponija o kojemu je gsp. Kovačević više puta upoznat no nije mario da isti i riješi.

Prijavom prema gsp. Tolušiću a koji je odreagirao vrlo promptno i učinkovito problem deponija je riješen maestralno brzo i učinkovito te omogućio velikom broju ljudi toga područja da se riješi neugodnosti svih vrsti.

Budite hrabri i odvažni,nastupajte bez straha i pretjeranog respekta jer to je jedini način da zajednica zaživi i učini iskorak u boljitak što je u konačnici cilj i nas oporbene petorke.

Samo na taj i takav način ćemo zajedno srušiti sve barijere koje su godinama građene zbog interesa nekolicine a na uštrb većine.

Na koncu Vas pozivamo da pozorno pratite tijek događanja jer smo uvjereni da će Ministarstvo uprave brzo i djelotvorno razriješiti trenutačni problem unutar općinskog vijeća kako bi isto bilo svima Vama na usluzi i raspolaganju.

S poštovanjem,

Oporbena petorka Općinksog vijeća

Tagovi: jakšić, Općina

48 SATI NA 034PORTALU

.

Elektro dom ne samo da servisira klima uređaje već i prodaje!! Kvaliteta, garancija i sigurnost sa svakim našim klima uređajem

.

Biskup Antun Škvorčević i episkop Jovan Ćulibrk posjetili biblijsku izložbu u Cerniku

.

Trg bećaraca izgleda prekrasno, Pleterničani uživaju družeći se uz pogled na fontanu

.

Danas počinje devet čarobnih dana u Pleternici- Devetnica Gospi od suza

.

POČETAK 1.ŽNL: Bučani idu po svoj prvi naslov prvaka

.

„UREDIMO SVOJU POŽEGU“- Natječaj za najuređeniji izlog i poslovni prostor za vrijeme Aurea Festa

.

Večeras koncert Nede Ukraden u Platinumu povodom 5. rođendana

.

Hit na kontinentu - U Parku prirode Papuk prvih 8 mjeseci 2019. godine uspješniji od čitave prethodne godine

GOLF V 1.9 TDI 2oo6.g.

GOLF V 1.9 TDI 2oo6.g.

GOLF V 1.9 TDI 2oo6.g.

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Dovršeno kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom koji je krao ribu iz ribnjaka kod Lipika

.

Danas sunčano, sutra stiže promjena vremena

.

Otvoren 7. rukometni kamp ʺPali u kampʺ u Pakracu

.

Struje neće biti ...

.

Vrijeme danas sunčano, temperature od 26 do 32°C

.

Otvoren 7. rukometni kamp „Pali u kamp“ u Pakracu

.

ʺPlatinumʺ s prijateljima i poslovnim partnerima proslavio peti rođendan i 20 godina poslovanja Pojera

.

PRILIKA ZA NEZAPOSLENE- Grad Požega objavio javni poziv za pomoćnike u nastavi

.

Ovaj vikend probna ronjenja na sisačkom korzu

.

Miss PSŽ Mateja Bilješković na priprema za izbor Miss Hrvatske u M. Lošinju

.

7. međunarodni oldtimer susret ʺTrophy Zlatnom dolinom 2019ʺ 31.8.

.

Zbog neprilagođene brzine naletio na vozilo ispred sebe u Požegi

.

Potpisan ugovor o energetskoj obnovi zgrade Društvenog doma u Filipovcu

.

Sutra struje neće biti...

.

Vrijeme uglavnom sunčano, najviša dnevna temperatura od 25 do 33°C

.

Proslava blagdana Gospe Voćinske 21.8.2019.

FOTONALAZ

FOTKA DANA: Jutro nad Požegom