Požare u Splitu gasi i Pleterničanin Marko Dukić

Marko na požarištu u Splitu
(FOTO: Privatna kolekcija)

18.07.2017. | Krešimir Putrić
Pregleda: 16997

Poznato je da već danima izbijaju požari gotovo u cijeloj Dalmaciji, a u ovoj akciji uključeni su brojni vatrogasci iz čitave Hrvatske. Među njima se nalazi i vatrogasac JVP Požeško – slavonske županije iz DVD-a "Pleternica" Marko Dukić, koji se trenutno nalazi u Splitsko – dalmatinskoj županiji gdje se s ostatkom ekipe neprestano bori s vatrenom stihijom koja doslovno guta sve pred sobom. Trenutno je jedini iz Požeško – slavonske županije. Kontaktirali smo ga telefonski, evo kako on vidi cjelokupnu situaciju.








– Slali su nas od Šestanovca, Žrnovnice pa sve do Splita na najkritičnije dijelove. Prizori su doista apokaliptični, koji se viđaju samo u filmovima. Gore kuće, pogoni, automobili, maslinici, vinogradi... Na intervenciji smo od nedjelje poslijepodne pa sve do sada. U podne idemo nazad u Dubrovnik – rekao je Marko Dukić, koji je danonoćno svjedočio ovim stravičnim kilometarskim prizorima.





Uz Marka na terenu se nalaze još i djelatnici iz JVP Slatina i JVP Našice, koji su u nadležnosti Državne intervencijske postrojbe Dubrovnik. Na dislokaciji u Dubrovniku nalaze se još ekipe JVP Virovitica i JVP Slavonski Brod.




– U Splitu je more ljudi na nogama. U službi spašavanja, između ostalog, sudjeluju članovi GSS i pripadnici HV–a. Zračne snage također gase požarišta sve dok nema snažnoga vjetra, koji im onemogućava posao. Od velike pomoći bili su nam civili pripadnici Torcide, njih 100 do 150, koji su pokazali veliko srce – dodao je Marko, koji u petnaestogodišnjoj službi ne pamti ovakvo nešto.




Marko će se kao ispomoć u Primorju nalaziti sve do 27. srpnja te vjeruje da će se situacija uz ljudstvo i organizaciju na najvišoj razini u potpunosti riješiti.

Tekst napisao: Krešimir Putrić



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI